8.7 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Kljub skorajšnjim volitvam Cerarjeva vlada kadruje: soglasje za nov mandat direktorja Arhiva RS

Vlada je na današnji dopisni seji dala soglasje k imenovanju Vinka Logaja za nov mandat na mestu direktorja Zavoda RS za šolstvo in Bojana Cvelfarja za nov mandat na mestu direktorja Arhiva RS, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

 

Logaj je že direktor Zavoda RS za šolstvo, mandat se mu izteče 6. julija, danes pa je vlada dala soglasje za nov štiriletni mandat, ki ga bo nastopil 7. julija. Logaj je doktor znanosti s področja managementa ter profesor fizike in proizvodno tehnične vzgoje. Ima bogate delovne izkušnje na vodilnih delovnih mestih. Tako v preteklosti kot tudi danes sodeluje pri številnih projektih, raziskavah in delovnih skupinah s področja šolstva, so zapisali v sporočilu.

Cvelfar vodi Arhiv RS že od leta 2013. Pred tem je bil dve leti direktor Zgodovinskega arhiva Ljubljana ter deset let direktor Zgodovinskega arhiva Celje. Danes je vlada dala soglasje k njegovemu imenovanju za nov petletni mandat, in sicer od 14. oktobra 2018 in najdlje do 13. oktobra 2023, z možnostjo ponovnega imenovanja, so še navedli v sporočilu.

Ali je etično, da vlada tik pred volitvami kadruje, presodite sami…

Zadnje novice

Sorodne vsebine