10.8 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Ker nezgoda nikoli ne počiva, zavarujmo svoje otroke!

Štiri odstotke otroških nezgod se konča s trajnimi posledicami, zato je ustrezno zavarovanje zelo pomembno. To je pomembno še posebej ob začetku novega šolskega leta.     

Najmlajši otroci pri vedoželjnem raziskovanju svoje okolice še ne znajo dobro presoditi morebitnih nevarnosti. Tudi malo starejši se lahko srečajo z nepredvidljivimi situacijami v vrtcu, šoli ali doma. Zato je prav, da starši pravočasno poskrbijo za ustrezno dodatno zavarovanje. Tako bodo otroci ob poškodbah in boleznih hitro deležni zdravniške pomoči, starši pa bodo vsaj nekoliko ublažili tudi finančne posledice.

Kljub temu se številni starši ob začetku šolskega leta sprašujejo, ali otrok zares potrebuje nezgodno zavarovanje. Tudi če se zanj odločijo samo iz razloga »raje plačam teh nekaj deset evrov, kot da se mu kaj zgodi«, strokovnjaki priporočajo izbiro zavarovanja, ki jim bo v primeru nezgode zagotovilo ustrezna kritja. Zveza potrošnikov Slovenije pa priporoča, da največjo pozornost namenijo trajni invalidnosti.

Kaj ponuja največja zavarovalnica?

Preverili smo možnosti zavarovanja, ki jih ponuja največja slovenska zavarovalnica, to je Zavarovalnica Triglav. Ta ob poškodbah in boleznih ponuja tri možnosti zavarovanja.

V našem primeru je eden zanimivejših zagotovo paket Nezgodno zavarovanje »Pazi name«. Gre za akcijsko ponudbo nezgodnega zavarovanja otrok in mladine, ki je prilagojena najpogostejšim tveganjem. Zavarovanje vključuje naraščajoče izplačilo zavarovalne vsote v primeru težje poškodbe. To pomeni, da za vsako poškodbo, ki ima za posledico več kot 50-odstotno invalidnost,  zavarovalnica izplača 2-kratnik nadomestila za težje poškodbe. Tako bi npr. zavarovalnica za primer, ki bi zapustil posledice v višini 80 odstotkov, izplačala 160 odstotkov zavarovalne vsote za težje poškodbe..

Naložba za otrokovo prihodnost

Vsakoletna skrb za sklenitev nezgodnega zavarovanja za otroka je lahko odveč, če se starši odločijo za sklenitev Naložbenega življenjskega zavarovanja Fleks za otroke. Ta je kombinacija dolgoročnega varčevanja in življenjskega zavarovanja ter Dodatnega nezgodnega zavarovanja otrok, kar je tudi naložba za otrokovo prihodnost.

Hiter dostop do specialista z manj stroški

Tretja možnost, ki je priporočljiva kot dopolnilo k nezgodnemu zavarovanju, je paket Zavarovanje Specialisti+. V okviru tega starši lahko tako sebi kot svojim otrokom zagotovijo hiter dostop do zdravnikov specialistov, kar velja tudi za ambulantne rehabilitacije in zdravila. Izbranega specialista, ki bo postavil ustrezno diagnozo, bodo lahko obiskali bistveno prej. Zavarovalnica bo plačala tudi stroške pregleda in pripadajočih dodatnih zdravstvenih storitev, s hitro diagnozo pa se lahko vsi skupaj hitreje vrnejo k vsakdanjim aktivnostim.

Odškodnina za poškodbe s trajnimi posledicami

Marsikdo si pod izrazom težje poškodbe predstavlja samo posledice najhujših poškodb, zaradi katerih oseba lahko postane trajno odvisna od pomoči drugih. A nadomestilo za težje poškodbe se izplačuje za vse poškodbe, ki pustijo trajne posledice. Te so na primer tudi omejena gibljivost sklepov, brazgotine po opeklinah, urezninah ali poškodbah. Višina izplačila je odvisna od tipa poškodbe. Če na primer zavarovalna vsota za težje poškodbe znaša 45.000 evrov, bo zavarovalnica za primer poškodbe vranice izplačala 20 odstotkov, to je 9.000 evrov. In kar je zelo pomembno: nadomestilo se izplača takoj, ko je iz zdravstvene dokumentacije razvidna poškodba ali diagnoza, in ni treba čakati, da se zdravljenje konča.

Strokovnjaki svetujejo,

da zavarovanje za otroka izberete po naslednjih korakih:

  1. Izberite želeno višino zavarovalne vsote za težje poškodbe. Ne samo višina premije, potreben je tudi premislek, kakšen znesek bi v primeru hudih posledic sploh pomenil pomoč.
  2. Preverite višino in način izplačila.
  3. Primerjajte višine dodatnih kritij.
  4. Upoštevajte dodatne ugodnosti. Zavarovalnice v pakete vključujejo dodatne ugodnosti in kritja. Pri Zavarovalnici Triglav je to na primer 100-odstotno kritje za nezgode, ki se otroku lahko pripetijo pri športu, tudi če se z njim aktivno ukvarja in je član športnega kluba. Zavarovanje pa zagotavlja tudi storitev asistence po nezgodi. 

large triglav otrok invalidski vozicek

Zavarovalnica  Triglav v okviru akcijske ponudbe nezgodnih zavarovanj za otroke in mladino za vsako poškodbo, ki ima za posledico več kot 50-odstotno invalidnost, izplača 2-kratnik nadomestila za težje poškodbe. Tako bi npr. zavarovalnica za primer, ki bi pustil posledice v višini 80 odstotkov, izplačala 160 odstotkov zavarovalne vsote za težje poškodbe.

PROMOCIJSKI ČLANEK

Zadnje novice

Sorodne vsebine