22.8 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

(KDO VAM LAŽE) Najbolj tragikomični trenutki prejšnjega tedna v politiki

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

V novi oddaji Kdo vam laže? je Boris Tomašič nanizal kar nekaj zabavnih vsebin, ki so se v slovenski politiki zgodile v prejšnjem tednu. “Stvari so tako tragične, da so že komične,” pravi. Prvo mesto tragikomičnega dogodka si prav gotovo zasluži pevski vložek predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič v govoru na prireditvi. 

Urška Klakočar Zupančič je imela na komercialni televiziji intervju ob obletnici dela državnega zbora. Novinar jo je vprašal, ali je naredila kakšno napako: “Vsak, ki dela, tudi greši. Tudi jaz se naredila kakšno napako. Težko bi rekla, katero najbolj obžalujem, se jih pa zavedam.” Lepo, da se zaveda svojih napak, je komentiral Boris Tomašič. “To je osnova, da lahko napredujemo, da gremo lahko naprej. A po tej oddaji je šla na prireditev, kjer so slavili rdečo zvezdo, se boksali v sence in slavili maršala, ki je uvrščen na lestvico zločincev vseh časov. Ne da je lepo govorila o preteklosti, komunističnem režimu, obdobju, kjer si umrl zaradi slabega ali dobrega vica na račun politike. Ampak je gospa zapela.” je dejal Tomašič in predvajal njen “nastop”.

 

Predsednica DZ zabava ljudi
To je smešno. Gospa predsednica državnega zbora se je odločila, da bo zabavala ljudi,” je začuden Tomašič in dodaja, da je sicer skrajno nenavadno, da na slavnostnih govorih govorec poje. “Ona pa živi v svetu, kjer misli, da lepo poje, in meni, da je to dober vložek za slavnostni govor. To petje dokazuje zgolj to, da je sama, tako kot Robert Golob in celotna koalicija, izgubila občutek z realnostjo.”

Ko jo je novinar na RTV vprašal, ali namerava napake popraviti, je dejala, da bi le izpostavila, da je nekoliko nespretna pri komuniciranju z javnostjo. “To je nežen izraz za to, kar počne. Ne spodobi se, da predsednica državnega zbora to počne. A to je slovenska realnost,” je resno zaključil Tomašič.

Kmetje, ne pustite se ustrahovati
Naslednji dogodek, ki ga je voditelj izpostavil iz prejšnjega tedna, je, da so se slovenski kmetje pod represijo Roberta Goloba odločili, da bodo protestirali in tudi s traktorji prišli v Ljubljano. Ampak Zoran Janković namerava 29. maja sprejeti odlok in prepovedati traktorjem, da bi prišli v Ljubljano. “V stilu te vlade, kmetje, ne ozirajte se na Zorana Jankovića, ki grozi z 160 evrov kazni. Pridite, jaz bom vse naredil, da bo nova oblast, ki bo prišla, rekla, da je bilo to fašistično dejanje, to je bilo rušenje ustavnega reda, in bodo vse kazni vrnili. Pridite v čim večjem številu. Ne pustite se ustrahovati,” je dejal Tomašič.

“Hvala Tina Gaber za reklamo”
Oglasila se je tudi Tina Gaber, ki se ji moram zahvaliti za reklamo,” je v nadaljevanju dejal voditelj oddaje. Ugotovila je, da je oddaja Kdo vam laže? zelo pomembna oddaja. “Razumem, da so posebni ljudje na tem svetu in da imajo svoje cilje in … ok. Ampak resno, če pa kaj pričakujem od medijev … Jaz imam občutek – “Kdo ne laže” je na vseh programih,” je dejala v posnetku. Tomašič je dejal, da to sicer ni res, da za zdaj oddajo predvaja le Nova24TV. “Tako smo vplivni, tako močni, tako resnica boli, da ima prva dama občutek, da smo vsepovsod”.

 

Naslednji dogodek, ki ga je izpostavil Tomašič, je “velika afera”. “Zlobna fašistična oblast Janeza Janše se je spravila na vplivne posameznike, ki veljajo za nedotakljive predvsem v medijih.” Na 24ur so pozvali “strokovnjaka za pranje denarja” Primoža Cirmana, naj to komentira. Več si poglejte v oddaji.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine