24.7 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Kdo je odvetnik Boštjan Verstovšek, ki svojo publiciteto gradi na ovadbi ministrov in predsednika države?

“Zastopamo stranko, ki se je odločila vložiti kazensko ovadbo zoper predsednika RS g. Boruta Pahorja, ter ministra g. Hojsa in g. Tonina, ter neznane storilce, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu Kazenskega zakonika (KZ-1),” je odvetnik Boštjan Verstovšek javno naznanil na svojem Twitter profilu. Verstovšek velja v odvetniških krogih za nekorektnega, saj je v preteklosti na slovenskih sodiščih velikokrat sprožil sodne postopke proti svojim odvetniškim kolegom. V preteklosti je bil tudi že obsojen pri Odvetniški zbornici Slovenije, ker je svoji stranki izdal previsok račun. V aplikaciji ERAR se razkriva podatek, da je zaslužil z državnimi ustanovami 2.582.234,90 evrov. Ugotovili pa smo tudi, da bi lahko kršil 23. člen Odvetniške poklicne etike, saj je javno reklamiral svojo odmevno kazensko ovadbo, kar pa je prepovedano.

 

Notranji minister Aleš Hojs, obrambni minister Matej Tonin in predsednik države Borut Pahor so bili na delovnem obisku na Kolpi. V medijih in v slovenski javnosti je završalo, češ da se slovenski državljani morajo držati strogih ukrepov, medtem ko najvišji predstavniki oblasti lahkotno kršijo svoje lastne zakone. To priložnost je želel izkoristiti odvetnik Boštjan Verstovšek, ki je vložil kazensko ovadbo proti vsem trem visokim državnim funkcionarjem.

Novico so v torek z veseljem kot nov napad na vlado pograbili na RTV Slovenija in POP TV. Tako je bil v  njihovih osrednjih informativnih oddajah gost tudi Verstovšek. Sporočamo vam, da sta ti dve osrednji slovenski medijski postaji z Verstovškovo pomočjo zopet zavajali slovensko javnost.

Odvetnik Boštjan Verstovšek se ne bi smel oglaševati na Twitterju. (Foto: Twitter)

Uporabnica na družabnih omrežjih delila odgovor Zdravstvenega inšpektorata
Ena izmed uporabnic na družbenih omrežjih je delila sporočilo Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije, v katerem piše, da drugi člen Odloka določa, da se le-ta ne uporablja za dejavnosti, ki jih izvajajo pristojne službe za zagotavljanje izvajanja nalog države, samoupravnih lokalnih skupnosti in javnih služb. Obisk 72. brigade Slovenske vojske s strani predsednika države, obrambnega ministra, notranjega ministra in drugih dne 15. aprila 2020 se skladno z drugim členom Odloka ne šteje kot kršitev.

Sporočilo Zdravstvenega inšpektorata, da udeleženci niso kršili ničesar. (Foto: Twitter)

Odvetnik za delovno pravo trdi, da ni šlo kršitev prisilnih predpisov

V raziskovanju smo se obrnili tudi na odvetnika, specializiranega za delovno pravo, ki je tekom epidemije COVID-19 svetoval podjetjem tudi v zvezi z ukrepi za varovanje zdravja in preprečevanje širjenja bolezni. V razgovoru nam je podal mnenje, da Hojs, Tonin, Pahor ter policisti, vojaki in novinarji niso kršili nobenega prisilnega predpisa. Primarno je poudaril, da je očitno, da so ogled državne meje in s tem povezane pogovore vsi opravljali po svoji službeni dolžnosti.

Aleš Hojs, Borut Pahor in Matej Tonin med opravljanjem delovnih nalog ob reki Kolpi. (Foto; STA)

Navedeno ni predstavljalo nobene javne prireditve, temveč je šlo za izvajanje delovnih obveznosti. NIJZ je v priporočilih za delovne organizacije (https://www.nijz.si/navodila-za-delovne-organizacije-v-zvezi-z-novim-koronavirusom-sars-cov-2) navedel priporočilo delodajalcem: “Če je mogoče, naj zaposleni vzdržujejo razdaljo 1,5 m do sodelavcev in strank/uporabnikov.”

Informativna oddaja 24ur zvečer je zopet napihovala problem, ki ga ni. (Foto: 24ur zvečer POP TV)

VEČ O TEM TUKAJ.

Luka Perš

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine