9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Kdo blokira gradnjo Ikee v Zokijevi Ljubljani?!?

V gradnji Ikeine nove trgovine v Ljubljani se je pojavil Šarčev prijatelj Aleksander Jereb. Nepremičninski poslovnež se je na sumljivi način dokopal do dela ceste, kjer bi naj stala trgovine Ikea. 

 

Švedska multinaiconalka Ikea zaradi slovenskih političnih zdrah dobiva sive lase. Najnovejši dejavnik v Ikeini sagi pa se pojavlja pogojno obsojeni, Šarčev prijatelj Aleksander Jereb. V stečajni masi podjetja Protect GL je dobil zemljišče, kjer je hotela Mestna občina Ljubljana zgraditi glavno dovozno cesto do novega trgovskega centra. Aleksander Jereb pa je postavil Zorana Jankovića pred dejstvo, ali bo zelo drago preplačal omenjeno zemljišče ali pa se ljubljanski župan lahko poslovi od nove Ikea v Ljubljani.

Aleksander Jereb  je kljub zanikanju dejanski odločevalec v podjetju Kompas Shop. Njegovo podjetje se je povezalo s stečajnim upraviteljem Veljkom Janom. V postopku zbiranja ponudb letos poleti je kot najvišjo ponudbo podala MOL v vrednosti 1,62 milijona evrov. A Jan se je že prej z manevri dogovoril z Jerebom ter mu po isti ceni kot je ponudila ljubljanska občina prodal. Jereb pa je za dva dni kupnino tudi že plačal. Zoran Jankovič pa se je znašel pred nerešljivo situacijo, saj se mu njegov sanjski načrt podira kot hišica iz kart. Jereb pa lahko sedaj v miru čaka na Jankovičevo ponudbo ali pa bo počakal do konca razlastitvenega postopka, ki pa bi se lahko zavlekel v mnogo dlje od načrtovanega odprtja Ikea v letu 2020.

Uničil Geodestski zavod Slovenije ter sodeloval v sumljivem poslu nakupa Šarčevega kamniškega dvorca Katzenberg

Nekoč eden izmed najbogatejših Slovencev je bil lani obsojen zaradi oškodovanja in stečaja Geodetskega zavoda Slovenije. Priznal je krivdo ter se pogodil s sodiščem za dve leti pogojne kazni. V zadnjem obdobju je hotel prevzeti podjetje Panvita najbogatejšega Pomurca, Stanka Polaniča, vendar mu načrt ni uspel. Obvladuje še nepremičninsko družbo Akustiko Group s katero obvladuje veliko poslovnih prostorov po Sloveniji. V preteklosti pa smo tudi na našem portalu poročali, da je sodeloval v sumljivem nakupu dvorca Katzenberg v Šarčevem Kamniku.

Luka Perš

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine