14.2 C
Ljubljana
torek, 18 junija, 2024

Katastrofalne razmere zaposlenih na POP TV – 19-urni delovnik, mobing, nepošteno plačilo in otipavanje na delovnem mestu!

V uredništvo Nova24TV so prejeli pismo nekdanjega zaposlenega v največji komercialni medijski hiši Pro Plus, ki ima med drugim v lasti POP TV in Kanal A, v katerem poroča o katastrofalnih delovnih pogojih in nemogočih medčloveških odnosih. “Povprečen delovnik je bil 16 ur, kakšen dan manj, velikokrat pa smo delali tudi po 19 ur. Bili smo popolnoma izmozgani,” piše nekdanji zaposleni in dodaja, da so bili soočeni z mobingom ter slabim plačilom. Manjkalo ni niti seksističnih izjav ter otipavanja.

Na nas se je obrnil nekdanji zaposleni na največji komercialni televiziji Pro Plus, saj želi, da javnost izve o katastrofalnih delovnih pogojih. “Na zunaj se vse zdi super, nihče pa ne govori o nenormalnih delovnih pogojih, ki vladajo na televiziji, in o nemogočih medčloveških odnosih,” nam je zaupal.

Oglejte si še: Tega od novinarjev osrednjih medijev ne boste slišali: Denar državljanov se preko družbe Pro Plus in medijev Kanal A in Pop TV preliva v davčne oaze!

V produkciji Pro Plusa se je dogajalo veliko različnih stvari. Delovnik ni imel nikoli fiksno določenega urnika. Zaposleni so dobili neko “kvazidispozicijo”, ki ni nikoli funkcionirala in se je nihče od šefov ni držal. Plače so bile pavšalne. Plačilo je bilo na projekt, ne na ure, in projekt je moral biti dokončan ne glede na to, koliko so delali.

Grozili so z odpuščanji
“Povprečen delovnik je trajal 16 ur dnevno, kakšen dan manj, velikokrat pa smo delali tudi po 19 ur. Bili smo popolnoma izmozgani. Prav tako smo delali od 5 do 6 dni v tednu, le en dan smo imeli za počitek, da smo vsaj malo prišli k sebi. Dnevi prav tako niso bili fiksni, da bi recimo imeli vedno prosto nedeljo ali pa soboto. Prost dan je padel popolnoma naključno. Dobili smo en topel obrok in sendviče. Mi, snemalci, smo imeli prav tako velikokrat dovolj, saj smo snemali večino stvari iz roke. In to po 10 ur.”

Čeprav so imeli kamere na nosilcih ‘easy ring’, so se še vedno soočali s hudimi bolečinami v križu in v rokah, še najbolj pa so bolečine čutili na ramenskem obroču. Kar se tiče ur in plačila, se je skoraj vedno manipuliralo. Nekdanji zaposleni opisuje brutalen delovnik, manjkal ni niti mobing, ki je bil dnevno prisoten, “češ da smo zamenljivi, da če ne bomo mi, pa bo kdo drug, da se da snemalca takoj dobiti.”

Več o tem TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine