0.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Kar 10,5 milijona evrov za varen dostop do pitne vode na območju Brkinov

Piše: L. B. 

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Povezovalni vodovod Ilirska Bistrica-Rodik – DRR«. Projekt, ki je vreden 23 milijonov evrov, bodo izvajale občine Ilirska Bistrica, Hrpelje-Kozina in Divača v okviru Dogovora za razvoj Primorsko-notranjske razvojne regije, zraven pa bo Kohezijski sklad prispeval 10,5 milijona evrov. 

Namen projekta je izboljšanje vodooskrbe na območju Brkinov. 272 prebivalcev se bo na novo priključilo na javni vodovod, boljše oskrbe s pitno vodo pa bo deležnih 10.602 prebivalcev. S hidravlično izboljšavo vodovodnega sistema bo zagotovljena dolgoročna, varna, kakovostna in zanesljiva vodooskrba.

Projekt zajema ureditev povezovalnega vodovoda med vodarno Ilirska Bistrica in vodohranom Rodik, ureditev čistilne naprave za pitno vodo v Ilirski Bistrici, izgradnjo sekundarnih vodovodov Tatre-Kozjane in Veliko Brdo-Jelšane, napajalni cevovod Zemonska Vaga in Dolnji Zemon ter sekundarne vodovode Artviže-Vareje, Vareje-Vatovlje in Vareje-Podgrad.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine