29.6 C
Ljubljana
torek, 22 junija, 2021

Kandidatu NSi, Žigi Turku, pred evropskimi volitvami odkrita podpora tudi iz Kučanovega kroga!

Kandidata Nove Slovenije (NSi) na prihajajočih evropskih volitvah, Žigo Turka, je v sredo javno podprlo 12 vidnih osebnosti, med katerimi sta presenetljivo tudi bankir globoke države Marko Voljč in Nevenka Črešnar Pergar, ki sta znana predvsem po nekdanji tesni navezanosti na Milana Kučana in njegov Forum 21. Z njuno podporo Turku se je še enkrat jasno pokazala povezanost NSi s trdo levico.  

 

V sredo je kandidata na prihajajočih evropskih volitvah dr. Žigo Turka, ki je postavljen na osmo mesto liste NSi, javno podprlo 12 vidnih osebnosti. Svojo odločitev so podkrepili z naslednjimi besedami: “Odlikujejo ga ne le opisane izkušnje, ampak tudi zmernost, povezovalnost in iskrena privrženost evropskim vrednotam ter posledično zavezanost evropski Sloveniji. Prepričani smo, da bo dr. Turk resnično znal in tudi najbolje zmogel prispevati k učinkovitemu uveljavljanju interesov evropskih državljanov iz Slovenije. Zato mu spodaj podpisani, kot se za odprto in svobodno demokratično družbo spodobi, javno namenjamo svoj preferenčni glas.”

Pod podporo so se podpisali Matej Avbelj, Mark Boris Andrijanič, Vera Ban, Jernej Buzeti, Nevenka Črešnar Pergar, Jernej Letnar Černič, Tino Mamić, Igor Masten, Marko Pavlišič, Amela Špendl, Janez Šušteršič in Marko Voljč. V oči bode zlasti podpora Voljča in Črešnar Pergarjeve, ki sta tesno povezana s Forumom 21, omrežjem Milana Kučana, ki v stilu lutkarja po svoji meri usmerja dogajanje v Sloveniji. Voljč je znan predvsem kot nekdanji bankir in večkratni nesojeni mandatar. Trenutno večino svojega življenja preživi na svojem posestvu v Mehiki, od koder pa ima še vedno velik vpliv na slovenske levičarje. Slednje mu uspeva predvsem preko društva, poimenovanega Adriatic Council, katerega predsednik je. Voljč se je v okviru omenjenega društva obdal s samimi preverjenimi kadri, med katerimi je tudi njegova dobra prijateljica, lobistka Črešnar Pergarjeva, ki je, kot že napisano, prav tako med Turkovimi podporniki. Znana je predvsem kot lastnica NP Consultinga ter kot nekdanja dolgoletna sekretarka Foruma 21, nato pa se je s Kučanom razšla. Črešnar Pergarjeva, ki ji mnogi upravičeno rečejo kar teta iz ozadja, je svojo kariero začela v prejšnjem režimu kot sodelavka Udbe, pozneje pa je bila med drugim tudi generalna sekretarka v vladi Janeza Drnovška.

Poslanec NSi Jožef Horvat (drugi z desne) v družbi predstavnikov izrojene levice. (Foto: Twitter)

Tesno povezovanje NSi z izrojeno levico se nadaljuje

Turk se je v odzivu na podporo nekritično zahvalil prav vsakemu izmed podpisanih, torej tudi Voljču in Črešnar Pergarjevi. S tem se je še enkrat jasno pokazalo, da NSi evropskih volitev očitno ne zna izpeljati brez Foruma 21. Dejanja vidnih članov NSi v predvolilni kampanji pred evropskimi volitvami tudi sicer jasno nakazujejo, da je omenjena stranka povsem izgubila kompas. Namesto da bi šli h koreninam in k svoji bazi, namreč vedno pogosteje iščejo svoj politični prostor na levi – pri izrojeni levici. Pred kratkim smo na primer poročali o poslancu NSi Jožefu Horvatu, ki so ga fotografi ujeli v družbi Kučana in predsednika Socialnih demokratov (SD) Dejana Židana. Že pred tem pa se je glavna kandidatka NSi Ljudmila Novak udeležila nogometne tekme s kandidati SD na prihajajočih volitvah, Milanom Brglezom, Matjažem Nemcem in Nevo Grašič.

M. D.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine