14.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Kandidatka za poslanko SDS, zdravnica Alenka Forte: Trbovlje si zaslužijo takšnega poslanca, ki se bo tudi v DZ RS zavzemal za razvojne priložnosti te občine!

Občinski odbor SDS Trbovlje je pred dnevi predstavil kandidatko za poslanko v 6. volilni enoti zdravnico Alenko Forte, ki kot specialistka interne medicine in gastroenterologije ter direktorica Medicinskega centra Heliks d.o.o. v Trbovljah ob svojem delu kot specialistka vsa leta svoje poklicne dejavnosti deluje tudi širše.

 

Fortejeva, ki je v zasavskem političnem prostoru prisotna od leta 2008, se je v zadnjih desetih letih kvalificirala kot človek, ki je zelo angažiran za lokalno okolje. Predvsem na področju ekologije, odkar je leta 2010 postala predsednica Regijskega odbora za ekologijo in zdravje v Zasavju. Organizirala je okrogle mize na temo zdrave prehrane, problematike zdravja Zasavcev, povezanega z ekološkim bremenom težke industrije v Zasavju, in na temo ustanavljanja Urgentnih centrov in ukinjanja nujne medicinske pomoči v občinah Litija, Šmartno pri Litiji, Zagorje ob Savi, Trbovlje in Hrastnik.

Večkrat javno opozorila na pomanjkljivosti v zdravstvu
“V preteklih mesecih in letih sem večkrat predstavila vse tiste pomanjkljivosti v slovenskem zdravstvu, ki so nujno potrebne sprememb. Kot predsednica odbora za zdravstvo pri strokovnem svetu SDS sem s svojo ekipo oblikovala spremembe, ki so potrebne v našem zdravstvenem sistemu,” je povedala Fortejeva in dodala, da je v zadnjih treh letih stranka SDS kot opozicijska stranka ves čas delala na volilnem programu, ki stoji na analizah in usmeritvah, ki bodo pomagale, da bo slovenska država postala drugačna in boljša.

Spomnila je, da so poslanci, ki predstavljajo del zakonodajne oblasti, premalokrat prisluhnili problemom lokalne populacije. “Ob tem bi spomnila na stanje, ki ga imamo trenutno v Zasavju in Trbovljah. Veste, da imamo najnižji dohodek na osebo, da smo med dvema najmanj razvitima regijama, kjer je dohodek BDP 10.000 evrov (za primerjavo: osrednja Slovenije ima  27.000 evrov).” Ob tem, da je opozorila, da je tukaj ogromen delež dnevnih migrantov, je dodala, da se vedno več mladih odseljuje v druge občine.

V predstavitvi kandidature je Fortejeva izpostavila, da si njene rodne Trbovlje zaslužijo takšnega izvoljenega predstavnika, ki se bo tudi v Državnem zboru RS zavzemal za razvojne priložnosti občine Trbovlje. “Z enako predanostjo, kot sem zadnjih 30 let opravljala delo zdravnice, se bom kot poslanka zavzemala za razvoj našega mesta in Zasavja. Želim, da bi bila Slovenija sodobna, pravična in poštena država, kjer bodo imeli vsi državljani pogoje za dostojno življenje, z namenom, da ohranimo Slovenijo takšno, da bo nudila pogoje za dobro življenje tudi naslednjim generacijam. Vaš glas zame je glas za boljšo Slovenijo,” je povedala. 

Sorodne vsebine