7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Kandidati SDS za Dornavo: Košček domovine, ki navdušuje

Občina Dornava obsega 12 vasi, ki se razprostirajo na Ptujskem polju in v Slovenskih goricah. Tukaj živijo marljivi ljudje z občutkom za sočloveka, naravo, tradicijo in kulturo. Rezultat tega so številne prireditve, kjer se ohranjajo stari običaji, pečejo odlične gibanice, domači kruh, kuha edinstveni gobov golaž, delajo suhi sireki in prideluje najboljši lük na svetu, ki je še posebej okusen s trdo kuhanim jajcem in pristnim domačim bučnim oljem.

Vse to zelo dobro opazijo domači in tuji gostje, ki o Dornavi vedo povedati lepe stvari. Največje znamenitosti, vredne obiska, so baročni dvorec v Dornavi, cerkev sv. Marije na Polenšaku, cerkev sv. Doroteje v Dornavi, Čušekova domačija in spominski park v Dornavi.

 

Veliko smo že naredili
V preteklih mandatih so kandidati SDS že dokazali, da tisto, kar obljubijo, tudi speljejo. Včasih so zaradi razne razbohotene birokracije le časovno omejeni s strani institucij. Od velikih investicij so vsi želeli predvsem novi vrtec in gasilski dom v Mezgovcih. Prvi je zaključen, drugega gradijo fazno in je že pod streho. Prav tako vseskozi gradijo in obnavljajo ceste. Še posebej pa je lepo, če se uredi kakšna malenkost, ki polepša kraj, še posebej želijo izpostaviti postavitev petih kompletov otroških igral po vaških odborih.

 

Projekti prihodnjega mandata
V naslednjih mesecih bodo skupno kurilnico šole, vrtca, občine in kulturnega centra v Dornavi rekonstruirali s toplotno črpalko. S tem bodo zmanjšali stroške ogrevanja in zmanjšali onesnaževanje. Vključeni so v regionalni projekt »Gradnja regionalnih kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnosti v Spodnjem Podravju«, ki bo delno sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj. Šolo na Polenšaku in ribiško jamo v Dornavi bodo spremenili v turistično zanimive točke. Skupaj z državo bodo sanirali plaz na Polenšaku, obnavljali ceste, postavili nova avtobusna postajališča, itn. Za naslednjo evropsko finančno perspektivo že sedaj sodelujejo na nivoju celotne regije pri pripravi zahtevne dokumentacije in zagotavljanju sredstev za rekonstrukcijo vodovodnega sistema v Spodnjem Podravju.

 

Za vas kandidiramo
KANDIDAT ZA ŽUPANA OBČINE DORNAVA
Rajko Janžekovič, univ. dipl. teolog
Rojen 3. avgusta 1975
Tri mandate župan in en mandat občinski svetnik. Pred tem tudi dve leti direktor občinske uprave pri Sv. Andražu. Aktiven v politiki že več kot 20 let. Poročen in oče treh otrok. Zraven službe še kmetuje na ekološki kmetiji na 8 hektarih slovenske zemlje. Član več društev, med drugim tudi starešina LD Dornava—Polenšak. Najljubši šport je vsekakor jadranje, pa tudi smučanje, streljanje, … Rad je z in med ljudmi.

 

Rajko Janžekovič

 

KANDIDATI ZA OBČINSKI SVET
Srečko Kondrič, Dornava, VE 1
Rojen 3. oktobra 1966, svetnik 1998-2002, podžupan 2014-2018. Poročen in oče dveh otrok, po poklicu strojni tehnik, zaposlen v Talumu Kidričevo kot vodja izmene. Član več društev, posebno aktiven na področju zaščite in reševanja. Vsa leta tudi poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite.
Še naprej se bomo zavzemali za učinkovito zaščito in reševanje v okviru prostovoljnih gasilskih društev in civilne zaščite.

 

Srečko Kondrič

 

Matej Zorko, Dornava, VE 2
Rojen 27. julija 1987, dejaven na društvenem in kulturnem področju v Dornavi. Po poklicu diplomirani inženir prometa, zaposlen na GT SDS v kot predstavnik za stike z javnostmi.
Zavzemal se bom, da bomo kulturne spomenike, bogato izročilo naših prednikov in naravne danosti naše občine postavili na turistični zemljevid Slovenije in privabili čim več gostov, ki bodo navdušeni naše dobro ime ponesli po domovini in tujini.

 

Matej Zorko

 

Jože Brumen, Polenšak, VE 4
Rojen 28. novembra 1972, dejaven v več društvih, je tudi predsednik PGD Polenšak. Po poklicu zidar in samozaposlen.
Razvoj cestne infrastrukture in optičnega omrežja mora biti prioriteta našega območja, saj le to zagotavlja nadaljnji razvoj našega kraja. Želim, da bi, povezani kot smo, skupaj naredili korak k še lepšemu in privlačnejšemu Polenšaku.

 

Jože Brumen

Zadnje novice

Sorodne vsebine