11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Kandidat “ustavnega loka” za mandatarja Jože P. Damijan nevaren ljudem: V času prvega vala bi pod njim umrlo več kot tisoč ljudi!

Kandidat “ustavnega loka” za mandatarja Jože P. Damijan je na svojem blogu pisal tudi o svojem videnju epidemije covid-19, ki je naravnost zaskrbljujoče. Zagovarja namreč švedski model, po katerem bi po izračunih strokovnjakov v Sloveniji umrlo najmanj 1200 ljudi. Če bi postal predsednik vlade ne bi uničil zgolj gospodarstva s svojimi norimi ekonomskimi tezami, temveč bi ljudje tudi masovno umirali, saj ne priznava protikoronskih ukrepov in zagovarja “prekuženost” med prebivalstvom, kar pomeni strašljivo visoko smrtnost med populacijo.

 

Jože P. Damijan je na spletni strani za svoje bralce pripravil kratek povzetek nekaterih alternativnih raziskav oziroma mnenj, ki sodijo, bolj kot ne, v rubriko onkraj razuma. V protikoronske ukrepe Damijan ne verjame, ravno tako pa tudi ne verjame v covid-19. Kakršnokoli ustavljanje javnega življenja je po njegovem mnenju nepotrebno in nesprejemljivo, očitno se mu zdi veliko bolje, da virus pač opravi svoje. V isti sapi pa je treba omeniti tudi to, da so opozicijske stranke danes na novinarski konferenci napovedale vzpostavitev alternative sedanji vladi. Nekdanji premier in metalec puške v koruzo Marjan Šarec je povedal, da so se v začetni fazi enoglasno strinjali, da je predlog za mandatarstvo Jožeta P. Damijana, dobra osnova za nadaljnje pogovore.

Vsak ima seveda pravico do svojega mnenja, težava pa nastane, ko tovrstna krivoverstva delijo osebe, ki se imajo za prihodnjega mandatarja. Stranke LMŠ, SD in SAB so namreč predlagale Damijana za tehničnega mandatarja. Spomnimo, Jože P. Damijan je ista oseba, ki je med drugim tudi tvitnila, da bo šla Aleksandra Pivec kot ku*ba s plesa, ko je predsednik vlade Janez Janša ne bo več rabil. Damijan je predstavil iniciativo, ki so jo pripravili nekateri predstavniki slovenske družbe, kot so na primer Spomenka Hribar, Boris A. Novak, Arjan Pregl in Slavko Splichal. Pobudniki za koalicijo ustavnega loka so zapisali, da so “trdno prepričani, da je potrebno ukrepati zdaj in takoj, če želimo preprečiti zdrs Republike Slovenije v iliberalno demokracijo in pot brez povratka.” Pobudo so javno podprli tudi Marjan Šarec, Tanja Fajon, Luka Mesec in Alenka Bratušek.

a

LMŠ, SD, Levica in SAB (Foto: Youtube)

Mandatar, v prostem času tudi vedeževalec

Torej, potencialni kandidat za mandatarja, je na svojem blogu prišel do sklepa, da je v večjem delu sveta epidemije konec, in sicer je to zapisal v drugi polovici avgusta letos. Ko so ljudje počasi že začenjali prihajati z dopusta in ko se je že dalo slutiti, da se s počitnic vrača tudi covid-19. Poleg tega je še jasnovidno napovedal, da bo grožnje z virusom v naslednjih štirih tednih konec tudi v ZDA. Tega, da bo zbolel ameriški predsednik Donald Trump, v svoji kristalni krogli sicer očitno ni videl. Zapisal je: “Svoj čas lahko namenite gledanju novic in poslušanju o “novih primerih” ter zaskrbljenosti, ali pa nadaljujete s svojim življenjem.” Sam se je seveda odločil za slednje, se je tudi pohvalil. Citiral je tudi njemu podobno mislečega dr. Gumpta, ki pravi: “V idealnih razmerah bi zaščitili ranljive, kolikor je le mogoče, pustili ljudi, da se ukvarjajo s svojim poslom, dovolili, da se razvije imuniteta črede, da se gospodarstvo ne zruši, da se v družbi ohrani umetnost, prijaznost in strpnost.” Damijan je tudi zagovornik švedskega modela pri boju z virusom, ki zagovarja, da je edina trajna rešitev doseg praga čredne imunitete.

Če virusa ne vidiš, pomeni da ga ni

Zanimivo, glede na to, da se je izkazalo, da švedski model le ni tako uspešen, kot so ga sprva hoteli nekateri prikazati, kar so si priznali tudi Švedi sami, saj ga že spreminjajo. Vendar pa Damijan vseeno meni, da je treba prenehati govoriti o novih primerih. V tem smislu spominja na igralko Tanjo Ribič, ki ravno tako zagovarja pristop noja, ki pred problemi svojo glavo skrije v luknjo. Če problema ne vidiš, ga pač ni. Enako velja tudi za virus.

VEČ TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine