11.5 C
Ljubljana
nedelja, 29 maja, 2022

Kandidat SDS za celjskega župana je glasbenik Matjaž Železnik

Kandidat SDS za celjskega župana na novembrskih lokalnih volitvah bo Matjaž Železnik, ki želi prebuditi Celje in mu vrniti upanje na spremembe. Kot je dejal na današnji novinarski konferenci, se morajo Celjani odločiti, ali želijo imeti župana brez afer iz preteklosti ali pa bodo dopustili nadaljnje netransparentno trošenje občinskega denarja.

 

Železnik meni, da se občani pred volitvami ne smejo zadovoljiti z nekaj novimi praznimi obljubami, nato pa se bodo kot običajno še naprej kopičila leta in mandati, obljube pa bodo ostale neizpolnjene za vse, ki naivno verjamejo in dajejo svoj glas za zavajanja. Prazne obljube namreč po njegovem pač ne bolijo in tudi niso kazensko sankcionirane.

Kandidat SDS, po izobrazbi sicer glasbenik, je med svojimi glavnimi programskimi točkami naštel sprejetje občinskega prostorskega načrta, enakomeren razvoj mestnega jedra in okoliških krajevnih skupnosti, skrb za mlade in perspektivne strokovnjake z ustvarjanjem boljših pogojev ter gradnjo novega doma za ostarele oziroma naselja s primernimi pogoji za dementne.

Ob tem si bo Železnik prizadeval za še nekatere ukrepe, ki bodo izboljšali prepoznavnost mesta. Med drugim bi aktiviral prazne poslovne prostore v Celju, uredil mestni promet in zagotovil dovolj parkirnih prostorov na obrobju mesta. Spodbujal bi turizem ter skrbel za razvoj športnih dejavnosti na različnih področjih.

O nekaterih velikopoteznih načrtih aktualnega župana, zlasti glede morebitne gradnje visečega mosta, je dejal, da bi jih podprl, če bi to bila resnična želja večine meščanov, a da bi bilo to najprej treba pri njih preveriti. Zanj bi bilo sprejemljivo tudi morebitno zapiranje dela mestnega jedra za promet, a tako, da bo prijazno za ljudi, ki v mestu živijo, kot tiste, ki se v Celje pripeljejo.

Železnik bo sicer tudi nosilec liste SDS za mestni svet v eni od celjskih volilnih enot, medtem ko bosta nosilca na ostalih dveh Leon Podlinšek in Karmen Kozmus.

V Celju je ob Železniku za zdaj znanih še šest kandidatov za župana. Poleg aktualnega Bojana Šrota, ki ga tokrat podpira njegova nova stranka Celjska županova lista, še Sandi Sendelbah, ki ob podpori Liste Odprto Celje kandidira s podpisi občanov, ter strankarski kandidati Branko Verdev (SD), Marko Zidanšek (SLS), Matevž Vuga (SMC) in Mateja Žvižej (Levica).

Sorodne vsebine