15.1 C
Ljubljana
sreda, 22 maja, 2024

Kampanja pred referendumom o drugem tiru v teku

Vsi, ki želijo sodelovati v kampanji pred ponovljenim glasovanjem na referendum o zakonu o drugem tiru, se lahko kot organizatorji kampanje še danes prijavijo Državni volilni komisiji. Odpreti morajo posebne transakcijske račune za financiranje kampanje.

Medtem ko je uradna kampanja pred ponovljenim referendumom stekla že v petek, pa se organizatorji kampanje vanjo še vedno lahko vključijo. Rok za to se izteče danes, ko lahko organizatorji DVK še obvestijo o vstopu v kampanjo ter odprejo transakcijske račune.

Kot kaže, bo tokrat v referendumski kampanji sodelovalo manj organizatorjev kot ob razveljavljenem glasovanju septembra lani, ko se jih je prijavilo 32. Do ponedeljka do 15. ure je to storilo 19 organizatorjev. Med njimi so zaenkrat pobudnik referenduma Vili Kovačič, parlamentarne stranke SMC, SD, NSi, Levica in Stranka Alenke Bratušek, državna inženirska družba DRI ter še nekatere zunajparlamentarne stranka, skupine in posamezniki.

V kampanji po odločitvi vrhovnega sodišča ne bo vlade.

V ponovljeni kampanji je pričakovati podobne poudarke kot lansko poletje. Nasprotniki uveljavitve zakona si prizadevajo predvsem za drugačno traso in cenejšo izvedbo projekta. Pobudnik referenduma je ob začetku kampanje izpostavil, da bo udeležba na ponovljenem glasovanju ključna. Kovačič se nadeja poštene kampanje in poziva k čim večji udeležbi.

Kovačič je izid septembrskega glasovanja uspešno izpodbijal na vrhovnem sodišču, ki je glasovanje razveljavilo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine