11.4 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Kakšne tožilce ima Slovenija! Sklicujejo se na avtonomnost in neodvisnost, ne poznajo pa niti osnov prava?!

»Bolj butastega pripravnika še nisem imela.« Te besede je že pred leti v intervjuju izrekla pravnica Vera Mejak, z njimi pa je cikala na tožilca Andreja Ferlinca, ki mu je bila nekdaj mentorica. Omenjeni tožilec, znan iz afere Patria, je namreč leta 2017 postal član državnotožilskega sveta, predvsem zaradi političnih zaslug.

 

Seveda pa bi ta oznaka, ki jo je Mejakova brez dlake na jeziku izrekla za Ferlinca, veljala še za koga. Denimo kar za generalnega državnega tožilca Draga Šketo, ki ga je pismo predsednika vlade Janeza Janše glede ukrepanja ob grožnjah levičarskih protestnikov s smrtjo precej bolj vznemirilo kot grožnje, ki jih v demokratični družbi ne bi smelo biti, če pa že so, bi morale biti takoj sankcionirane. No, Šketo in podobne pa bolj skrbi to, da naj bi visok politik posegal tja, kamor po njegovo ne bi smel.

Na naši spletni strani smo poročali o tem, da je ustavno sodišče demantiralo navedbe Škete in javnosti razložilo, v katero vejo oblasti sodi tožilstvo (glej TUKAJ).

S tem pa se seveda postavlja vprašanje, kakšne kadre imamo v resnici med tožilci, če ne poznajo niti osnov prava. Seveda to ne velja za tožilce na splošno, toda prav tisti, ki delujejo profesionalno in strokovno, bi se morali zamisliti nad ignoranco in neodgovornostjo svojih šefov. No, če imajo takšne profesorje na pravni fakulteti, kot je dr. Rajko Pirnat, ki je včeraj v Odmevih ustrelil praktično istega kozla, potem ne preseneča, da so v preteklosti pod levičarskimi vladami najvišje funkcije v tožilstvu zavzeli najmanj strokovni in najbolj politično upogljivi kadri…

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine