15.3 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Kako se Banka Slovenije po domače »preserava« na račun davkoplačevalcev – v prostore na Cankarjevi ulici naj bi vselili posebne zofe v obliki Julijskih Alp

V pričakovanju imenovanja novega guvernerja Banke Slovenije je povsem v ozadje potisnjen kar trojni razpis Banke Slovenije, in sicer za nabavo nove opreme s področja fiksne in mobilne telefonije, posodobitev programske opreme ter prenovo zgradbe na Cankarjevi ulici.

 

Da boste vedeli, o katerih prostorih je govor – gre za tisto reprezentativno zgradbo, v kateri se nahaja tudi sedanji sedež Svetovnega slovenskega kongresa (SSK), slednji se bo moral prav zaradi načrtov Banke Slovenije, da bo te prostore uporabila zase, izseliti, po naših podatkih pa je SSK ponujena nadomestna lokacija na Linhartovi 13 (v družbenem centru oziroma na nekdanjem sedežu občine Bežigrad), vendar bodo prostori precej manjši od dosedanjih. Banka Slovenije naj bi celotno zgradbo prenovila in jo, kot je razvidno iz razpisne dokumentacije (razpis si lahko ogledate TUKAJ), tudi luksuzno opremila. Na davkoplačevalske stroške, se razume.

Kot je razvidno iz popisa opreme, ki naj bi jo namestili, naj bi bile med opremo celo naprave za fitnes, ki naj bi jih namestili v osmo nadstropje. Tudi popis pohištva kaže na to, da ne bodo prav nič varčevali. Kot izvajalec je sicer navedeno znano podjetje Sadar+Vuga, ki ima svojo spletno stran le v angleškem jeziku.

Kakorkoli že, o celotni vrednosti naložbe bomo povprašali tudi BS, zagotovo ta znesek ne bo majhen. In lahko se bomo še naprej spraševali, zakaj nam socialistične vlade na oblasti »nažigajo« davke in kam izpuhteva davkoplačevalski denar …

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine