11.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Kako lahko za državo predava inovativno učenje in poučevanje, ko pa je trpinčila sodelavca in ni spoštovala kulture dialoga!?

Pred nekaj več kot mesecem dni je štajerski dnevnik Večer poročal, da je razvpita Vesna Vuk Godina trpinčila svojega sodelavca. V teh dneh pa se po mreži elektronskih naslovov v slovenskem javnem visokošolskem prostoru širi vabilo visokošolskim delavcem k udeležbi pri pedagoških usposabljanjih, ki jih financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, pri katerih izobražuje Vesna Vuk Godina, ki je v svojem kolektivu kot predstojnica oddelka nad sodelavcem izvajala mobing!

 

Večer je v članku, ki je dostopen na povezavi, zapisal, da so senatorji Univerze v Mariboru Vuk Godini aprila letos odrekli redno profesuro, poleti pa je rektorju Univerze v Mariboru Zdravko Kačič v pisno odločitev, ki jo citira Večer, zapisal, da je Vesna Vuk Godina na delovnem mestu izvajala trpinčenje, ko je predavatelja izločala iz delovnega procesa in od njega zahtevala ravananja, povezana s kršenjem zakona o varovanju osebnih podatkov.

Večer je Kačičevo odločitev povzemal “Večkratno opominjanje na storjene napake, slabšalne oznake narejenega dela in uporaba izrazov, kot so ‘obsesivni nevrotik’ in ‘prestrašen nevrotik, psihotik’, je med visokošolskimi učitelji ne samo neustrezno in neprimerno, ampak tudi nepotrebno … Vesna Vuk Godina s svojimi dejanji ni sledila pričakovanjem in zahtevam glede spoštovanja posameznikov in sama ni spoštovala kulture dialoga.

Dialog, dialog …
Ali je to inovativni pristop? V nadaljevanju prilagamo vabilo na prihajajoča usposabljanja iz proračuna financiranega projekta pedagoška usposabljanja “v sklopu projekta Inovativno učenje in poučevanje v visokem šolstvu, katerih namen je izboljšati kakovost visokošolskega izobraževanja v Sloveniji z uvedbo prožnejših, sodobnih, inovativnih oblik učenja in poučevanja.” Iz vabila izhaja, da bo v četrtek, 12. septembra usposabljala Vesna Vuk Godina, za katero je rektor Kačič ugotovil, da ni spoštovala kulture dialoga.

Vesna Vuk Godina je sicer tudi znana politična aktivistka iz časa mariborskih uličnih nemirov, uperjenih zoper tedanjega župana Franca Kanglerja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine