17.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Kako je Slovenija v resnici pripravljena na morebitno epidemijo novega koronavirusa?

Koronavirus je tik pred našimi vrati, po nekaterih neuradnih informacijah je celo že prestopil mejo s Slovenijo, a se v Sloveniji politični vrh obnaša, kot da ni razloga za skrb. Po razkritju informacije, da v Sloveniji enostavno ni več mogoče dobiti zaščitnih mask, so se oglasili še zdravniki, ki od pristojnih sploh niso dobili nobenih informacij, kako morajo postopati v primeru morebitne pacientove okužbe s koronavirusom. Aleš Šabeder pa se je izkazal za še enega nesposobnega birokrata na mestu ministra za zdravje. Ukrepe sta v studiu komentirala tudi nekdanji minister za zdravje Andrej Bručan in zdravnica Alenka Forte.

 

Koronavirus je tik pred našimi vrati, po nekaterih neuradnih informacijah je celo že prestopil mejo s Slovenijo, a se v Sloveniji politični vrh obnaša, kot da ni razloga za skrb. Predsednik vlade v odhajanju Marjan Šarec je povedal: “Vse ukrepe, ki jih bomo izvajali, je potrebno dogovoriti tudi s sosednjimi državami, se pravi koordinacija med sosednjimi državami je zelo pomembna in v primeru, da bo razsežnost prišla do te mere, bomo tudi mi seveda zaprli meje oziroma izvajali druge ukrepe, ki so primerni v taki situaciji. /…/ Kot sem rekel, je pomembno, da bodo ukrepi sorazmerni, da ne bomo premalo ukrepali ali pa preveč.” Miri tudi Tatjana Bobnar: “Slovenska policija je vedno pripravljena.”

Italijani so na severu že zaprli šole, o ukrepih pa opozarjajo tudi v Avstriji in na Hrvaškem
Popolnoma drugače pa so se odzvali Italijani, kjer so že na ponedeljkovo jutro našteli več kot 200 obolelih za koronavirusom in na severu preventivno zaprli celo šole, čeprav jih največ, kar 14,8 odstotka obolelih, umre v starosti 80 let ali več. O preventivnih ukrepih zoper koronavirus opozarjajo ne le v Italiji, temveč tudi v Avstriji in celo na Hrvaškem. Popolnoma drugače pa je v Sloveniji, kjer minister za zdravje Šabeder vztraja, da ni razloga za preplah, pa čeprav nameravajo Italijani novo okužene namestiti v vojašnico pri Lazaretu, manj kot en kilometer oddaljene od Slovenije!

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine