29.2 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Kako je na nacionalnem radiu marginalni Cirman sejal strah pred novo vlado

Novinar Odlazkovega marginalnega medija za diskreditacijo SDS Primož Cirman je zopet dobil svojih petnajst minut pozornosti na nacionalnem radiu Val 202, kjer je strašil z Janševim ideološkim bojem, kadrovskimi menjavami in ukrepi, ki jih sprejema nova Janševa vlada. Na vprašanje, kakšna je vloga aktualna opozicije, je povedal: “Seveda, opozicija v takih trenutkih neha obstajati. Sedanja oblast, ko je bila opozicija, se tega načela ni držala,” in ošvrknil Janeza Janšo in Slovensko demokratsko stranko, ko je več kot mesec dni pred epidemijo opozarjala na nevarnost virusa COVID-19.

 

Po besedah Primoža Cirmana bi veliko boljša bila nekdanja Šarčeva vlada, ki je do aktualne zdravstvene krize pristopila zelo medlo in neodločno. Cirman pa je še branil Marjana Šarca, predhodnika predsednika vlade Janeza Janše, in zopet očital Janši, da izvaja politični boj. “Dejansko ne razumem, kakšna vrednost je sporočilo, da ti največji oder, ki ga imaš v državi, izkoriščaš za to, da dotolčeš svojega največjega političnega nasprotnika. S takimi stvarmi se krha zaupanje, Slovenija mora dokazati, da deluje kot država, ne kot platforma za politične opcije,” svoje nerazumevanje parlamentarne demokracije kaže Cirman.

Odlazkov novinarski oproda medtem pozablja, da je Janševa vlada na oblasti manj kot teden dni in se je problema zajezitve širjenja virusa COVID-19 lotila z vso resnostjo – že s prvim dnem prevzema oblasti, medtem ko je stara vlada čakala križem rok in nas prepričevala, da ni razloga za paniko. Nekatere ukrepe je sprejela celo pred večino evropskih držav, kot sta Francija in Španija, ki postajata novi žarišči pandemije koronavirusa.

 

Vprašanje Hanzi202 radiu. Koliko je placal Cirman za četrt ure politikantskega nakladanja na račun vlade @JJansaSDS Ali pa je Hanzi202 radijsko trobilo za “necenzurirano”?

 
 

Tranzicijska levica nakazuje na novo ideološko temo 

Glavnega urednika marginalnega medija po novem skrbi, da bo kriza z zajezitvijo koronavirusa postala nova ideološka tema, ki bo zamenjala partizane in domobrance. “V Sloveniji bomo takrat dejansko dobili neko novo stvarnost. Mislim, da bomo dobili neko novo vojno interpretacijo, kot se je zgodilo po osamosvojitvi, ki bo trajala vrsto let. Mislim, da bo namesto partizanov in domobrancev neka nova ideološka točka, ki bo delila Slovence,” sporoča bivši novinar Petanovega časopisa.

Med drugim Cirman namenoma zanemari, da ideološke teme odpira levica, da bi obračunavala ter demonizirala desnico, nenazadnje so partizanske proslave namenjene le delitvi in kulturno bojnemu razpoloženju v državi. Če je tranzicijska levica izgubila oblast zaradi izjemne nesposobnosti, ki se je nenazadnje pokazala tudi pri ukrepih proti Covid-19, je to izključno njena krivda. Ko nimajo nič več za pokazati in ko so izgubili vso zaupanje, se vedno te isti zatečejo k ideološkim temam.

Cirman problematizira menjavo v vodstvu slovenske policije

Novi medij globoke države pa od prve sekunde Janševe vlade išče dlako v jajcu in se ukvarja z vsako malenkostjo, ki jo naredi Janševa vlada. Vroči kostanj jim predstavljajo vse kadrovske menjave, ki jih je izvedla aktualna vlada. Med drugim mu gre v nos, da so na prvi seji zamenjali direktorico policije Tatjano Bobnar. “Na prvi seji se zamenja vrh policije, v času, ko je policija izvajala ključno vlogo pri ohranjanju reda v državi,” je povedal Cirman.

Več TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine