9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Kako je minister za zdravje Šabeder v enem dnevu klonil pod pritiskom znanega vplivneža, ne da bi preveril, čemu so njegovi svetniki na Onkološkem inštitutu prišli na sled!

Primer Onkološkega inštituta Ljubljana dokazuje, kako neznani in znani vplivneži vodijo slovensko zdravstvo. V zadnjem času namreč lahko spremljamo pereče razmere na inštitutu potem, ko se je minister za zdravje Aleš Šabeder odločil zamenjati predsednika sveta onkološkega inštituta Petra Požuna in članico Ano Žličar, torej dvojico, ki je v sporu s kirurgom in članom sveta dr. Erikom Brecljem in generalno direktorico inštituta Zlato Štiblar Kisić, za katero je poleg inšpektoratov tudi vladna služba za zakonodajo ugotovila, da je njena zaposlitev v neskladju z zakonodajo. “Minister Šabeder je očitno uklonil hrbtenico pred Brecljem,” je glede zamenjave članov sveta inštituta komentiral nekdanji direktor Onkološkega inštituta v Ljubljani prim. Janez Remškar, dr. med.

 

Minister Šabeder je sicer nedavno za STA navedel, da se je odločil za menjavo, ker “že nekaj časa dobiva le informacije o notranjih nesoglasjih in kregarijah”. Trditev Šebedra je Požuna presenetila. Ta je namreč povedal, da ni nihče iz ministrovega kabineta stopil v stik z njim kot predsednikom sveta zavoda, ta pa prav tako ni bil seznanjen z obiskom Šebedra na inštitutu.

Nekdanja direktorica inštituta Žličarjeva je v komentarju okrog zadev izpostavila prepričanje, da je naklepno prihajalo do izigravanja zakonodaje oziroma za več kot enoletno skrivanje inšpekcijskih zapisnikov. Sedanja direktorica inštituta je namreč še potem, ko je imela v rokah inšpekcijske zapisnike vztrajala, kako naj bi bilo z njeno zaposlitvijo vse v najlepšem redu.

Ukrepanje zoper Breclja zaostrila odnose
Fronta Požun-Žličar in Brecelj-Štiblar Kisić se je še dodatno zaostrila potem, ko je Žličarjeva od direktorice zahtevala ukrepanje zoper Breclja, ker je ta njo in Požuna blatil v medijih. Štiblar Kisićeva zahteve ni upoštevala in je namesto tega na račun ugotovitev računskega sodišča kazensko ovadila Žličarjevo, ki je kot nekdanja direktorica sklenila pogodbo s podjetjem SCT iz katere je bilo razvidno, kako naj bi bile vse nepravilnosti glede vodovoda odpravljene, čeprav niso bile.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine