18.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 julija, 2021

Kako je ljubljanski župan izigral družino Jernejc in čez privatno zemljo gradil svoje Stožice

Potem ko smo v prejšnji epizodi razkrili nezakonito početje Mestne občine Ljubljana in njenega župana Zorana Jankovića pri projektu Kanal C0, ki bi ga radi nezakonito speljali čez privatna zemljišča, kjer sploh nimajo urejenih gradbenih in služnostnih dovoljenj, se nam je oglasilo še več lastnikov zemljišč v mestni občini ljubljana, ki se v bitki z ljubljanskim šerifom počutijo povsem nemočne, v njihovih primerih pa odpoveduje tudi pravna država.

Vas zanima, kako je Zoran Janković nezakonito izgradil kolesarsko stezo mimo Stožic čez privatna zemljišča in nikogar nič vprašal? O tem so v torkovi oddaji Drugorazredni spregovorili člani družine Jernejc.

Družina Jernejc ima svoje zemljišče neposredno ob Vojkovi cesti, le streljaj od športnega parka Stožice, ki si ga je pred dobrim desetletjem zamislil Zoran Janković. Dvorana je morala biti zgrajena za vsako ceno, saj se je bližal konec njegovega prvega mandata in je občanom obljubil, da dvorana bo. Tista zemljišča, ki jih je ljubljanski župan nujno potreboval, je občina nemudoma odkupila za pravično ceno, po tržni vrednosti. Drugačna je bila zgodba naših sogovornikov, katerih zemljišče je nekoliko oddaljeno od dvorane, a še vedno toliko blizu, da kmetijska dejavnost tam ni več mogoča. Občina bi morala zemljo odkupiti že pred desetimi leti, kar je sprva tudi nameravala.

“Na občini so nam vse obljubili, da bodo zemljo odkupili po tržni vrednosti, za ceno, ki so jo plačali tudi za druga zemljišča, kjer danes stoji dvorana. A ko so papirji prišli do Zorana Jankovića, se je vse ustavilo. Delavka, zadolžena za pogajanje s kmeti, nam je dejala, da dogovor odpade, saj župan ni za to. Morali smo na sestanek z njim, kjer pa se ni želel pogovarjati z nami. Povedal nam je, kakšna je cena zemljišč in nas odpravil z besedami vzemi ali pusti ter zagrozil, da nas bo razlastil, če ne pristanemo,” se spominja Uroš Jernejc, ki cene, razumljivo, ni želel sprejeti.

 

Celoten članek preberite tu!

Zadnje novice

Sorodne vsebine