11.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Kako je Eva Irgl nalila čistega vina Maši Kociper, Violeti Tomič in Matjažu Nemcu

Poslanka Slovenske demokratske stranke Eva Irgl je razkrila vso praznino opozicijskih poslancev strank LMŠ, SD, Levice in SAB. V svojem nastopu je zelo argumentirano obrazložila vlogo dopisa vlade in zunanjega ministra dr. Anžeta Logarja v izmišljeni aferi “depeša”. “Prosila bi, da se nehate tukaj sprenevedati in natolcevati, da bi moral biti tukaj prisoten, če pa vemo, v kakšni situaciji smo, v kakšni situaciji se nahajamo in da je potrebno seveda, da je minister na tistih obveznostih, ki so zdaj najbolj pomembne in nujne, tudi zaradi državljank in državljanov,” se je odzvala poslanka SDS Eva Irgl.

 

Predstavnica ljudstva je svojim opozicijskim kolegom pravilno argumentirala smiselnost seje, ki so jo sklicale opozicijske stranke LMŠ, SD, SAB in Levica zaradi afera “depeša”, ki je bila poslana s strani vlade na sedež Sveta Evrope. Na seji so večinoma opozicijski poslanci strašili, da je ugled Slovenije v tujini okrnjen kakor zaradi vmešavanja vlade v slovenski medijski prostor. “Skratka vse ste navrgli in nametali in naredili sklic seje, za katerega bi lahko že zaradi samega naslova mi zahtevali umik točke dnevnega reda, ampak tega ne bomo storili, ker se nam zdi pomembno in dobro, da razpravljamo o medijski situaciji v tej državi,” je čistega vina v svoji razpravi nalila sklicateljem seje dolgoletna poslanka Slovenske demokratske stranke Eva Irgl.

Opozicijske stranke je zmotilo, da jih je zaradi drugih obveznosti po svojem nastopu zapustil zunanji minister dr. Anže Logar. Odhod je najbolj šokiral poslanko SAB Mašo Kociper, ki je v svoji razpravi izpostavila, da poslancem ni potrebno vedeti, kako deluje slovensko zunanje ministrstvo. “Prosila bi, da se preneha z napadanjem na ministra za zunanje zadeve, ki je sem prišel zato, da je pojasnil stvari, da je natančno razdelal kaj kakšna stvar pomeni in tudi jasno povedal, da bo moral sedaj prostor zapustit zato, ker ima že vnaprej dogovorjene obveznosti,” je povedala Eva Irgl.

Minister za zunanje zadeve Anže Logar je predstavil argumente v izmišljeni aferi “depeša” v režiji opozicijskih strank LMŠ, SD, SAB in Levice. (Foto: posnetek zaslona)

Zunanji minister Logar argumentirano razložil in zapustil opozicijski lov na čarovnice

Opozicijski “strokovnjaki” se kljub večkratnim opozorilom in pojasnilom niso pustili motiti, ali je slovenska vlada poslala depešo ali dopis. Žal je bilo to za večino poslancev, ki so sklicali sejo, težko razumeti.  Veliko bolj jih je šokiral odhod zunanjega ministra Anžeta Logarja. Kljub temu je minister obrazložil pogled vlade na problem, ki ga je izpostavila skupina poslank in poslancev. “Minister pa se je temu vabilu odzval, pojasnil je svoje stališče, argumentirano je pojasnil in obrazložil. Verjamem, da marsikomu to ni bilo povšeči, ampak povedal je stvari, ki jih je moral objasniti. Sedaj ima pa druge obveznosti in ga nadomešča državni sekretar, kar je povsem po poslovniku,” se je odzvala Irglova.

Poslanka Levice Violeta Tomič, poslanec SD Matjaž Nemec, poslanka SAB Maša Kociper in poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik so blesteli v svojih domislicah na skupnem odboru za kulturo in zunanje zadeve v izmišljeni aferi “depeša”. (Foto: STA)

Eva Irgl je dolgoletna poslanka v Državnem zboru. V svoji poslanski karieri že vrsto let deluje kot predsedujoča Komisiji za peticije, človekove pravice in enake možnosti. Zaradi tega je lahko iz prve roke povedala, kolikokrat se posamezni ministri niso udeležili sej njenega parlamentarnega telesa. “Jaz sem tukaj že vrsto let, v Državnem zboru, in moram reči, da so na Komisijo za peticije, človekove pravice in enake možnosti, ko smo vabili ministre, le-ti zelo redko prišli. Najverjetneje oziroma največkrat nikoli,” zaključuje Irglova.

Predsednik vladeJanez Janša se od prve sekunde prevzema vlade sooča s hudimi opozicijskimi napadi. (Foto: STA)

Opozicijski veljaki iz vrst LMŠ, SD, SAB in Levica svoj poraz prestavili za dva tedna

Kljub svojemu trudu so se opozicijski poslanci čutili užaljene zaradi predčasnega odhoda zunanjega ministra Anžeta Logarja zaradi ministrovih službenih obveznostih. Rešitev so našli po sedemurnem zapravljanju časa, ko so sklenili, da bodo sejo prestavili za dva tedna. Minister za zunanje zadeve Logar bo namesto reševanja nujnih državniških zadev lahko poslušal zanimive intelektualne domislice Lidije Divjak Mirnik, Maše Kociper, Matjaža Nemca in Violete Tomič, ki bodo postale nove viralne uspešnice na slovenskih družabnih omrežjih.

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine