15.1 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Kako delujejo nevladniki v Sloveniji in drugod

Piše: A. S.

V Sloveniji smo že dobro leto priča protestom različnih nevladnih organizacij in levičarskih skupin, ki naj bi se zavzemale za “demokratične vrednote” in “vladavino prava”, obenem pa naj bi svarile pred porastom “totalitarizma”, ki naj bi ga uvajala trenutna vlada. Vendar pa pri tem ne gre le za nevladnike v Sloveniji, temveč tovrstne organizacije delujejo po istem kopitu v vseh državah, kjer so aktivne. Na spletni strani slovenske identitarne skupine Tradicija proti tiraniji je bil na to temo predkratkim objavljen članek »Nevladne organizacije in njihov vpliv na državo«.

Avtor članka opozarja, da nevladne organizacije, ki jih financirajo mednarodni poslovneži, kakršen je George Soros, vedno podpirajo vlade, ki jim namenjajo denar iz državne blagajne. Če pa slučajno pride na oblast kdo, ki želi zmanjšati ali pa ukiniti financiranje določenih ponavadi politično levo obarvanih nevladnih organizacij, ki se zavzemajo za množične migracije, LGBT indoktrinacijo in za podobne stvari, pa se pod krinko obrambe demokratičnih vrednot takoj mobilizirajo proti vladajoči koaliciji, ter jo želijo z vsemi sredstvi, ki so jim na voljo zrušiti in na oblast pripeljati nazaj tiste, ki jim bodo znova omogočili polnjenje žepov z državnim denarjem.

Ob tem avtor loči nevladne organizacije na dve skupini: na tiste, ki nedvomno delujejo v javnem interesu, med katere spadajo gasilska, športna in podobna društva, ter na tiste, ki pravzaprav uničujejo družbo in sejejo razdor znotraj naroda zavoljo mednarodnih globalistov, ki so tudi glavni podporniki in sponzorji takšnih NVO-jev, ter preko njih uveljavljajo globalistično liberalno agendo.

V Sloveniji je prvo nevladno organizacijo Mirovni inštitut ustanovil prav George Soros. Gre za neke vrste slovensko podružnico Open Society Foundations, ki je nekakšna krovna organizacija vseh Sorosevih NVO-jev v različnih državah. Sicer pa naj bi George Soros v Sloveniji preko svoje mednarodne organizacije podpiral kar 39 različnih pobud in organizacij med katerimi najdemo tudi Amnesty International, Center LeGeBiTra, Inštitut za afriške študije, Inštitut za romologijo, etnične študije in migracije, Društvo Parada Ponosa, Zveza Romov Slovenije, Spletno Oko, Mladi Liberalni Demokrati (MLD) in seveda Mirovni inštitut.

Sicer naj bi bilo trenutno v Sloveniji registriranih 27.868 nevladnih organizacij, ki stanejo davkoplačevalce 372,12 milijonov evrov na leto.

Cel članek si lahko preberete tukaj: https://tradicijaprotitiraniji.org/2021/07/03/nevladne-organizacije-in-njihov-vpliv-na-drzavo/

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine