10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Kaj je Anton Rop počel pred sedežem Petrola?

Pred sedežem domačega energetskega podjetja Petrol, ki je preko SDH in Kapitalske družbe, v večinski lasti države, je bilo opaziti izredno zanimiv prizor. Na poti proti sedežu družbe Petrol so namreč opazili Antona Ropa, nadzornika hranilnice Lon, ki je Miru Senici in Katarini Kresal v preteklosti posojala denar. Ni še znano, kaj je Rop počel na Petrolu. 

 

Anton Rop je bil v preteklosti predsednik vlade in član propadle stranke LDS, katere predsednica je bila Katarina Kresal. Nato pa se je odločil za prestop v stranko SD, katere vodstvo je v rokah evropske poslanke Tanje Fajon. Ob tem je potrebno omeniti, da SD velja za stranko, ki je preko poslovanja in kadrovanja v Petrolu zelo prisotna, saj so tam biznisirala tudi podjetja poslancev SD v zasebni lasti. Med njimi je tudi podjetje v solastništvu vodje poslanske skupine Matjaža Hana.

Spomnimo. Tudi drugi člani stranke SD zasedajo delovna mesta v Petrolu, vse od vodilnih, ki zasedajo mesta direktorjev, pa do komercialistov. A to še ni vse, vzpostavlja se tudi mreža, ki zagotavlja službe v Petrolu njihovim otrokom, ženam, sorodnikom. Vse to je razkril POP TV, blizu stranki Marjana Šarca.

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. (Foto: STA)

Ima poslovno žilico 
Rop je sicer danes bolj znan kot tisti, ki se po Ljubljani še vedno vozi z BMW-jem z luksemburško registrsko tablico, in ki je poslovni partner razvpitega šefa Udbe Janeza Zemljariča v družbi Carantaniuma, ekspresno propadlega gradbenega posla, poroča Škandal. Rop je dejaven tudi v podjetništvu, namreč v lasti ima družbo Prom-Energija, velja pa tudi za ustanovitelja in zastopnika zasebnega inštituta za sodobni trajnostni razvoj (ISTR), katerega lastniki so še Patrick VlačičRado BohincUroš Jauševec in Milan Martin Cvikl. Marca 2017 so samo od Premogovnika Velenje dobili nakazilo v višini 22.814 evrov, je razvidno iz aplikacije protikorupcijske komisije Erar.

Foto: Škandal24

Nina Žoher

Zadnje novice

Sorodne vsebine