18.8 C
Ljubljana
nedelja, 11 junija, 2023

Jelka Godec: “Slovenska policija je varovala papeža, ameriške predsednike in jaz ne vidim vzroka, da predsednik vlade ne bi zaupal policiji”

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Slovenska policija je varovala papeža, ameriške predsednike in jaz ne vidim vzroka, da predsednik vlade ne bi zaupal policiji ter si iskal nadomestno varovanje, ki ni v skladu z zakonodajo. Da bi si izbral nekoga, ki ni zaposlen ne v policiji ne v varovanju,” je bila na včerajšnjem soočenju v oddaji 24ur zvečer kritična vodja poslanke skupine SDS Jelka Godec. 

Prvi resni škandali počasi že razgaljajo ne tako zelo brezmadežno podobo vlade, zlasti pa njenega šefa Roberta Goloba. Govora je o propadajočem zdravstvu in o odstopu notranje ministrice Tatjane Bobnar, osrednji mediji pa so se nenadoma spomnili celo domnevnih premierjevih spornih poslov, ko je še deloval na vrhu podjetja Gen-I. Policija naj bi celo vodila predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja, saj naj bi bil zlorabljen položaj oziroma zaupanje pri gospodarski dejavnosti.

Postopek po poročanju medijev usmerja Specializirano državno tožilstvo, vendar pa podrobnosti glede konkretnih oseb še niso znane. Še posebej veliko prahu v javnosti dvigujejo navedbe, da naj bi za varovanje predsednika vlade skrbel bivši varnostnik pokojnega bivšega predsednika Janeza Drnovška – Miloš Njegoslav Milović. Prav varovanje premierja naj bi predstavljalo prelomno točko v odnosu med notranjo ministrico in Golobom. Slednji organizacijo varovanja na lastno pest opravičuje z neprepričljivim argumentom, da se je v javnosti že znašla fotografija iz Bruslja, na kateri je skupaj s svojim mladoletnim otrokom.

Robert Golob je v Bruselj odpotoval s svojim sinom. Fotografija je bila posneta na javnem kraju, z njo pa Golob skuša opravičiti potrebo po samoorganizaciji varovanja, čeprav je slovenska policija doslej dobro varovala tako papeža kot tudi ameriške predsednike. Vir: Požareport

Kot pravi Bojan Požar, je šlo za eno fotografijo predsednika vlade z otrokom, posneto na javnem mestu, “sredi frekventne prestolnice evropske skupnosti”. Posledično to še zdaleč ni napad na varnost premierja oziroma njegovih družinskih članov. Golobov argument o nujnosti samoorganiziranja varovanja in povezave z Drnovškom ni prepričljiv, prepričljivejši pa so očitki o vzpostavljanju struktur avtoritarne države. Glede Golobovih poskusov samoorganiziranja osebnega varovanja je bila v zadnji oddaji 24ur zvečer ostra in slikovita Jelka Godec, vodja poslanske skupine SDS .

Godčeva: Slovenska policija je varovala papeža, ameriške predsednike in jaz ne vidim vzroka, da predsednik vlade ne bi zaupal policiji ter si iskal nadomestno varovanje, ki ni v skladu z zakonodajo. Da bi si izbral nekoga, ki ni zaposlen ne v policiji ne v varovanju. Ko danes koalicija govori o depolitizaciji, v resnici dela policijo politično. In ti pritiski, ki sta jih opisala v. d. direktorja policije in notranja ministrica Bobnarjeva, so dokaz prav tega.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine