9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Jelka Godec in Dejan Kaloh na sestanku z vodstvom UKC Maribor

Poslanka SDS in podpredsednica parlamentarnega Odbora za zdravstvo Jeka Godec ter poslanec SDS in član Odbora za zdravstvo mag. Dejan Kaloh sta se danes v Mariboru srečala z vodstvom UKC Maribor. Generalni direktor UKC Maribor, prof. dr. Vojko Flis, dr. med. in strokovni direktor, izred. prof, dr. Matjaž Vogrin, dr. med., sta poslancema predstavila oceno trenutnega stanja v UKC Maribor in perspektive strokovnega razvoja UKC Maribor.

Drugi največji univerzitetni klinični center v državi je postavljen pred številne izzive, zlasti pomembni pa so tisti na področju kadrovske politike, zagotavljanja funkcionalne opreme in pridobivanja državnih sredstev za “terciarno” dejavnost. Na slednjem področju sta direktorja izpostavila popolno nesorazmerje z UKC Ljubljana in drugimi zdravstvenimi ustanovami v Republiki Sloveniji, saj je iz “načrta razvojnih programov” Ministrstva za zdravje RS v obdobju 2018 – 2021 razvidno, da v prihodnjih treh letih UKC Maribor iz tega naslova ne bo deležen niti enega samega evra. Takojšnja sanacija v UKC Maribor pa bi bila potrebna najmanj na Oddelku za pljučne bolezni, Oddelku za internistično intenzivno terapijo, Oddelku za patologijo, Oddelku za infekcijske bolezni, operacijskem bloku klinike za kirurgijo in v centralni kuhinji.

Poslanca se bosta najprej zavzela za pridobitev analize financiranja ustanov na področju terciarnega zdravstvenega varstva in to po vseh najpomembnejših postavkah. Šele nato bo mogoče ugotavljati, kako in zakaj je do takšnih enormnih nesorazmerij v financiranju med posameznimi zdravstvenimi ustanovami sploh lahko prišlo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine