2.9 C
Ljubljana
nedelja, 25 februarja, 2024

Jelinčič zaradi groženj ovadil Cerarja

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je premierja, ki opravlja tekoče posle, Mira Cerarja, danes ovadil policiji. Kot je pojasnil za STA, je Cerarjeve besede na sredinem sestanku predstavnikov parlamentarnih strank o tožbi zoper Hrvaško, ko je prvak SMC po Jelinčičevih navedbah dejal: “Pazi, kaj govoriš, lahko se ti kaj zgodi,” razumel kot grožnjo.

Jelinčič je sredino srečanje predčasno protestno zapustil in nato v izjavi za novinarje kot razlog navedel domnevne Cerarjeve grožnje. Cerar je takšne grožnje po koncu srečanja zanikal.

Prvak SNS je danes za STA zanikal tudi Cerarjeve besede, da so se na srečanju glede tožbe proti Hrvaški zaradi nespoštovanja arbitražne odločitve vsi strinjali. Debato je sicer označil za zanimivo in z njegove strani “izredno utemeljeno z zgodovinskimi dejstvi”. Nato pa je Cerar po Jelinčičevih besedah dejal “Pazi, kaj govoriš, lahko se ti kaj zgodi”. To je razumel kot grožnjo, “kajti če pridejo take besede iz ust najvišjega predstavnika države, čeprav v odhajanju, lahko človek vzame to zelo resno”.

Jelinčič je v prijavi, ki jo je objavil spletni portal Požareport, navedel še, da ga je strah zanj in za svojo družino. V petek se bo srečal še s policistom, s katerim se bosta dogovorila glede naslednjih korakov, je še povedal za STA.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine