16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Jelinčič bo za mandatarja podprl Janšo: Leva vlada bi povečala zadolženost!

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je pred začetkom današnje izredne seje DZ povedal, da namerava kot mandatarja za sestavo nove vlade podpreti predsednika SDS Janeza Janšo. “Upam, da bo vlado sestavila desnica, saj lahko le tako rešimo državo. Če hočemo predčasne volitve in sesutje države, potem pa naj vlado sestavlja levica,” je dejal.

Če se bo vlada formirala na levici, bodo po Jelinčičevem mnenju bistveno narasli finančni dolgovi, tudi zaradi neustreznega vodstva pa bo onemogočeno vodenje EU, ki nas čaka. Takšna vlada se bo namreč sesuvala sama vase, “kajti že danes so za vsako ministrsko mesto dva ali trije kandidati, kar kaže na razmišljanje o lastnih bonitetah in lastnih pozicijah”, je Jelinčič pojasnil po pogovoru pri predsedniku republike Borutu Pahorju. Temu je danes namreč predstavil svoje stališče o tem, da so pripravljeni vstopiti v koalicijo z Janšo.

V odgovorih na novinarska vprašanja o pogovorih z Janšo pa je Jelinčič pojasnil, da vsebinski pogovori lahko počakajo, da predloga koalicijske pogodbe še nima ter da v tem trenutku to niti še ni potrebno.

Jelinčič je po srečanju s predsednikom Pahorjem še pojasnil, da sta govorila tudi o širjenju hrvaškega školjčišča sredi Piranskega zaliva, kar je označil za agresivni akt Hrvaške na slovenskem ozemlju. Pri tem je napovedal, da naj bi se na to temo s Pahorjem v kratkem srečali predsednik in podpredsednika danes ustanovljenega parlamentarnega odbora za zunanjo politiko.

Zadnje novice

Sorodne vsebine