25.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Je v vladi zaradi Bandellijeve arogance počilo? Šarec zahteva njegov odstop

Kot kaže, so arogantnemu ministru brez listnice, ki je zadolžen za EU ter kohezijska sredstva, Marku Bandelliju (SAB), šteti dnevi v vladi. Kot na svoji spletni strani poroča novinar Peter Jančič, ga je k odstopu pozval premier Marjan Šarec, odgovoriti pa mora do jutri. Če minister tega do jutri ne bo storil, bo Šarec predlagal odstavitev ministra državnemu zboru.

 

Kot smo poročali, je Bandelli pred mesecem dni grozil županskemu kandidatu v Komnu Eriku Modicu, pismo pa je šlo tudi na druge naslove. V njem pa je napovedal, da ne bo evropskega denarja, na katerega delitev ima vpliv Bandelli, če se kandidat v občini, iz katere Bandelli prihaja in jo je v preteklosti vodil, ne umakne.  V Komnu so trije neodvisni kandidati za župana, Goran Živec, Erik Modic in Sergio Stancich, poleg njih pa še kandidat SAB, ki ji pripada tudi Bandelli, namreč Dean Zalesjak.

Je pa presenetljivo, da je režimski tisk sporno Bandellijevo sporočilo objavil šele zdaj, po enem mesecu, kar naj bi bil le poskus odvračanja pozornosti od nekaterih drugih lokalnih tem, še zlasti v Mariboru, kjer režimski tisk utira pot razvpitemu kandidatu SMC Saši Arsenoviču. Naši viri opozarjajo, da se lahko Šarec (in z njim njegovi botri) brez večjega tveganja znebijo Bandellija, s tem pa bo Šarec še pridobil nekaj političnih točk. Toda če se bo Bandelli umaknil (ali pa ga bodo umaknili), se bo skoraj zanesljivo vrnil nazaj v poslanske klopi, s čimer bo še naprej ostal mlinski kamen, bo pa, kot pravijo zlobni jeziki, lahko dober konkurent Janiju Möderndorferju, ki je prav tako enfant terrible med poslanci…

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine