17 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Je to pri nas zdravstvo?! Hudo bolni osebi pripadata le 2 plenici dnevno! “Kako naj ji pod dozami zdravil rečem naj se samo tolikokrat polula in pokaka?”

Kljub razmeroma visoki gospodarski rasti slovenski zdravstveni sistem vse hitreje razpada. Ko mislimo, da smo videli že vse, nas naše zdravstvo še vedno uspe šokirati, tako je tudi v primeru uporabnice Facebooka, ki skrbi za hudo bolno teto, ki pa ji pripadajo le dve plenici dnevno in ena ponoči. Bolna gospa tako živi v nemogočih razmerah, po drugi strani pa 400 milijonov evrov letno namenimo samo za izplačevanje bolniških odsotnosti, kar je dvakrat več kot pred leti. Pomenljivo je tudi, da režim nima težav plačevati po 1963 evrov mesečno za vsakega nelegalnega migranta, ki ga oskrbujemo v Sloveniji, kar je sicer nekajkrat več od povprečne pokojnine.

 

Medtem, ko še vedno beležimo relativno visoko gospodarsko rast, je vse bolj jasno da do naslednje recesije očitno ne bomo videli nobenih reform, med katerimi je prav reforma zdravstvenega sistema bistvena. A namesto, da bi se stanje izboljševalo, zdravstveni sistem dobesedno razpada, čakalne vrste so nemogoče, za delovanje sistema pa plačujemo več in več denarja. Na ta račun bogatijo nekateri privilegiranci, ki si izplačujejo mastne zaslužke ali pa zdravstvenemu sistemu dobavljajo predrag material. Vsake toliko časa nas tako šokirajo posamezne grozljive zgodbe ljudi, ki so postali žrtve slovenskega socialističnega zdravstvenega sistema.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine