9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Je strah pred resnico tako velik? Delegacija Odbora Evropskega parlamenta z Sophie in’t Veld ni dovolila snemanje sestanka, zato so ga odpovedali

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Delegacija Odbora Evropskega parlamenta z Sophie in’t Veld na čelu je na tridnevnem obisku v Sloveniji. Imeli naj bi sestanek s predstavniki Ministrstva za kulturo, a ker so zavrnili snemanje, so sestanek odpovedali. Zakaj se bojijo, da bi se srečanje snemalo?

“Na Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije obžalujemo, da ni prišlo do sestanka z delegacijo Odbora Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE). Na ministrstvu smo želeli, da se ta sestanek posname, kar pa so v delegaciji zavrnili. Posnetek in magnetogram tega srečanja bi bila samo interna in namenjena zgolj za pripravo zapisnika in arhiv ministrstva”, so sporočili iz ministrstva.

Na Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije razumejo, da so takšni sestanki interni, torej brez prisotnosti medijev oziroma javnosti, čeprav morajo ravno politiki na vseh ravneh stremeti k čim večji odprtosti do javnosti. “Hkrati pa menimo, da ni nobenih razlogov, da se vsaj za interne potrebe ne dopusti snemanje, in ta odločitev delegacije iz Evropskega parlamenta se nam zdi nerazumna. Zaradi tega smo današnje srečanje s to delegacijo tudi odpovedali.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine