9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Je sodnica Urška Klakočar Zupančič politična aktivistka?

Vodja oddelka za etažno lastnino na okrajnem sodišču v Ljubljani Urška Klakočar Zupančič na Facebooku izraža politična stališča in celo neresnice, ki krnijo videz nepristranskosti in neodvisnosti sodne veje oblasti. Na to je v svojem blogu (TUKAJ) opozoril dr. Vinko Gorenak, ki je zaradi tega, kot je sam zapisal, naslovil vprašanje na predsednika vrhovnega sodišča Damijana Florjančiča in predsednika sodnega sveta Erika Kerševana.

Izjavi sodnice mag. Urške Klakočar Zupančič, vodje oddelka za etažno lastnino pri Okrajnem sodišču v Ljubljani na Facebooku:

Prošnja za komentar

Za komentar glede izjav sodnice mag. Urške Klakočar Zupančič, vodje oddelka za etažno lastnino pri Okrajnem sodišču v Ljubljani, smo prosili predsednika Vrhovnega sodišča RS Damijana Florjančiča, predsednika Sodnega sveta RS Erika Kerševana, ministrico za pravosodje Lilijano Kozlovič (SMC), predsednika DZ Igorja Zorčiča (SMC) ter poslanki SMC Janji Sluga.

Odgovore še pričakujemo. Ob tem dodajmo, da je poštni predal sodnega sveta poln in nam je bila elektronsko pismo z novinarskim vprašanjem zavrnjeno in smo na to opozorili tudi vrhovno sodišče preko njihovega Twitter računa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine