18 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Je Šarec zakuhal afero Katzenberg? Kamničani razburjeni, ker je tiho podprl migrantski dom v njihovi občini!

Kamniku, kjer županuje Marjan Šarec, se obeta azilni dom za migrante, ki ga je Šarec, tako piše portal Kamnik Info, tudi sam tiho podprl. Morda se mu ravno zato tako mudi s koalicijo, preden med Kamničani izbruhne “afera dvorec Katzenberg”. Družba Miloša Milovića VPS svetovanje, d.o.o., je namreč na dražbi kupila nekdanjo upravno stavbo smodnišnice oz. dvorec Katzenberg v Kamniku, ker občina ni uveljavila predkupne pravice, in dvorec je tako prešel v last podjetja. To podjetje pa ima v lasti tudi Vegradov samski dom v Velenju, ki ga je preuredilo v azilni dom za migrante, s katerim ima z državo sklenjeno najemno pogodbo za vrtoglavih 15 tisoč evrov mesečno.

Občanke in občani Kamnika niso zadovoljni z odločitvijo njihovega župana Marjana Šarca, saj je prodaja nekdanje upravne stavbe smodnišnice oz. Katzenberga, za katero bi Občina Kamnik lahko uveljavljala predkupno pravico, vendar je ni, že razburila Kamničane, bržkone pa povsem upravičeno, in sicer iz vsaj dveh razlogov, pišejo na portalu Kamnik Info.

 Občani ne razumejo, zakaj se je Šarec odpovedal priložnosti …

Po eni strani zaradi tega, “ker občani kamniške občine povečini nikakor ne morejo razumeti, zakaj se je Občina Kamnik odpovedala izvrstni priložnosti oz. možnosti uveljavitve predkupne pravice, s katero bi, za vsega 310.000 evrov oz. po ceni manj kot 10 evrov za kvadratni meter, prišla do 31.643 kvadratnih metrov velikega zemljišča znotraj nekdanje smodnišnice, na katerem se, razen nekdanje upravne stavbe, nahaja še več pomožnih objektov”.

… in skrbijo jih namere podjetja, ki je dvorec kupilo

Po drugi strani pa jih vsaj nekoliko skrbijo tudi prihodnje namere uspešnega dražitelja oz. kupca, družbe VPS svetovanje, d.o.o., kjer je Miloš Milović solastnik in direktor, in sicer zato, ker ima omenjena družba v lasti tudi nekdanji Vegradov samski dom v Velenju, za katerega ima z državo sklenjeno najemno pogodbo za ureditev azilnega doma za migrante, kar je v Velenju, ko je vse skupaj prišlo v javnost, dvignilo nemajhen odpor tamkajšnjih prebivalcev in tudi lokalne skupnosti. “Tako bržkone obstaja povsem realna možnost, da nameravajo takšen azilni dom urediti tudi v ogromni stavbi nekdanje uprave smodnišnice, ki bi bila (tudi) za kaj takšnega kot nalašč.”

Podpora župana Marjana Šarca in občinske uprave

Sodeč po dogajanju v zadnjih dveh, treh tednih ter informacijah, še posebno pa po včerajšnjem dogajanju na seji občinskega sveta Občine Kamnik, čemur bodo več pozornosti namenili v prihodnjih prispevkih, pišejo na Kamniku Info, pa se poraja občutek, da imajo namere družbe VPS svetovanje, d.o.o., kakršne koli že so, tudi (vsaj tiho) podporo odhajajočega župana Marjana Šarca ter vodilnih uradnikov njegove občinske uprave. Le-ti namreč niso izkoristili dane priložnosti, povrhu pa so, vsaj tako se dozdeva, storili tudi domala vse, da do uveljavitve predkupne pravice ne bi moglo priti niti na pobudo občinskih svetnic oz. svetnikov, ki so zamujeno priložnost na včerajšnji seji večinoma obžalovali, pri tem pa so nekateri izmed njih izrazili tudi nezadovoljstvo nad delom občinske uprave.

Direktorica občinske uprave Maja Sušnik lagala

Najverjetneje pa je njihovo nezadovoljstvo nad delom vodstva občinske uprave danes še toliko večje, saj jih je po njihovem direktorica občinske uprave Maja Sušnik na seji 5. junija vsaj zavajala, če ne že kar debelo nalagala, ko je na konkretno zastavljeno vprašanje svetnice, ali je Občina Kamnik že prejela vlogo za uveljavljanje predkupne pravice za Katzenberg, dejala, da je še ni.

 

Kljub njenemu suverenemu zagotovilu se je namreč izkazalo, da je šlo bodisi za namerno laž bodisi za “netočno informacijo”, kajti ne le, da naj bi Občina Kamnik omenjeno vlogo prejela že 16. maja 2018, ampak naj bi 28. maja 2018 izdala tudi že potrdilo, da predkupne pravice ne bo uveljavljala, za kar se je direktorica občinske uprave Maja Sušnik svetnikom in svetnicam tudi pisno opravičila z obširnim opravičilom. Medtem ko je Milović dejal, da azilnega doma v Katzenbergu ne bo, so občani zaradi tega še vedno v strahu.

Vir: Nova24TV.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine