13.6 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

Je metliški župan Darko Zevnik iz vrst SD pomagal tihotapki Mavretičevi? Vaška straža napoveduje odločno akcijo!

Afera, ki je izbruhnila v četrtek in v kateri je na dan prišlo, da je nekdanja kandidatka za evropsko poslanko SD Mavretičeva z možem tihotapila ilegalce, zdaj dobiva nove razsežnosti. Vse glasnejše so namreč domneve in govorice, da naj bi pri poslu sodeloval tudi župan iz vrst SD Zevnik. Policija naj bi namreč po nekaterih pripovedovanjih dobila navodilo, da morajo biti vrata in rampe panelnih ograj odprte. Zdaj se je odločila ukrepati kar vaška straža, vrata bodo na lastno pest zaklenili!

Slovensko javnost je v četrtek šokirala novica, da je znana Slovenka, prva vinska kraljica iz leta 1996 ter kandidatka stranke Socialni demokrati, takrat še poimenovane Združena lista socialnih demokratov, na evropskih volitvah leta 2004, Lidija Mavretič, tihotapila migrante. Več kot očitno pri tem pa je, da sta se globoka država in stranka SD na različne načine trudili, da bi omenjeni dogodek pometli pod preprogo.

Podrobnejše informacije o škandalu brez primere so namreč v javnost prišle šele z dvotedenskim zamikom. Policisti so namreč Mavretičevo in njenega moža Marka Hraniloviča pri tihotapljenju ilegalnih migrantov zalotili že konec julija. Par so pridržali, v nadaljevanju pa po poročanju spletnega portala Moja Dolenjska začeli s predkazenskim postopkom zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, za kar je zagrožena zaporna kazen do 5 let.

Policisti so na pristojno državno tožilstvo že podali kazensko ovadbo, v konkretnem primeru pa naj bi Mavretičeva in Hranilovič skupaj s pakistanskim sodelavcem pomagala pri tihotapljenju sedmih Pakistancev.

Je pri tihotapljenju sodeloval tudi metliški župan iz vrst SD Zevnik?

Zdaj pa afera dobiva nove in nove razsežnosti. Pogovarjali smo se z lokalnimi prebivalci Metlike, ki pravijo, da naj bi policisti imeli navodilo, da se rampe in vrata ob panelnih ograjah ne smejo zaklepati. Po vsej verjetnosti naj bi takšno navodilo, tako naš vir (njegovo ime in priimek hranimo v uredništvu, op. a.), prišlo prav od župana Darka Zevnika, ki prihaja iz stranke SD.

Poleg tega naj bi si Mavretičeva ob meji uredila kar svoj prehod, preko katerega je lahko z avtomobili povsem neovirano in neopazno prehajala slovensko-hrvaško mejo, kar naj bi bilo ključnega pomena pri njeni tihotapski dejavnosti, nam je zgrožen zaupal naš vir. Da je Mavretičeva še kako povezana s stranko SD, pa čeprav ti zdaj zanikajo njeno članstvo v stranki, potrjuje dejstvo, da je leta 2017 z Dejanom Židanom odpotovala v Hongkong, še lansko leto pa je, kot izhaja iz zapisa poslanca Sama Bevka na družbenem omrežju Facebook, sodelovala pri potrjevanju programa SD za lanskoletne državnozborske volitve.

Celoten članek preberite tukaj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine