10.8 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

Javni zavod RTV Slovenija obsodil javno blatenje in napade na novinarko Andrejo Gregorič

Piše: C.R.

Javni zavod RTV Slovenija ponovno opozarja, da je javno obračunavanje z novinarji nedopustno. “Javnost, tudi novinarske kolege, pozivamo, naj spoštujejo svobodo novinarjev pri opravljanju svojega poklica in pravico posameznika do osebnega dostojanstva,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Novinarka TV Slovenija Andreja Gregorič se je zgolj zaradi dejstva, da sodeluje pri oddaji Panorama, znašla pod plazom žaljivk, pritiskov in verbalnih napadov. “Tovrstne napade na novinarje RTV Slovenija najostreje obsojamo in javnost pozivamo k umiritvi dialoga. Še posebej obsojanja vredno je, ko s posameznimi novinarji obračunavajo njihovi kolegi, tudi iz iste medijske hiše. Vse zaposlene na RTV Slovenija zato znova prosimo, naj s spoštljivo komunikacijo morebitna nesoglasja rešujejo znotraj svojih delovnih okolij,” opozarja vodstvo zavoda.

“Ponavljamo, da mora biti zdrava demokratična družba odprta za različnost mnenj in stališč in da ima posameznik pravico brez strahu pred pritiski in javnim obračunavanjem opravljati svoje delo. RTV Slovenija bo uporabila vsa pravna sredstva, da zaščiti zaposlene,” je še zapisano v sporočilu za javnost.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine