22.9 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Javni poziv v. d. predsednika SLS Primoža Jelševarja: Stranka Levica naj se ogradi od izjav svojega vodstva

Ljubljana, 4. september 2018: »Pričakujem, da se stranka Levica ogradi od izjav svojih predstavnikov, saj politična stranka, ki javno deluje proti ustavi RS, v Sloveniji ne more obstajati. V kolikor se to ne bo zgodilo predlagam organom, da ukrepajo v skladu z njihovimi pristojnostmi«, je v javnem pozivu pozval v. d. predsednika Slovenske ljudske stranke, Primož Jelševar.

V zadnjih dneh smo v Sloveniji priča vse več skrajnim dejanjem in izjavam političnih funkcionarjev na levi in desni, ki so zaskrbljujoče, in bi jih kot demokratična država morali najostreje obsoditi. Na eni strani predstavniki političnih strank priznavajo vodenje oboroženih formacij, na drugi, skrajno levi pa promovirajo ideje, ki niso del našega vrednostnega sistema določenega z Ustavo Republike Slovenije.

Politične stranke, ki s svojim delovanjem posegajo v človekove pravice, delujejo proti Ustavi RS. Kriminaliziranje upravljanja z zasebno lastnino in podjetniške misli ni le nevarno za ekonomsko stabilnost in blaginjo ljudi v državi, ki jo zagotavljajo prav podjetja, ampak po mnenju nekaterih strokovnjakov pomeni kršenje človekovih pravic, ki jih imamo državljanke in državljani Republike Slovenije zagotovljene z Ustavo RS. Zaskrbljujoče je, da takšna razmišljanja širijo najvišji izvoljeni predstavniki ljudstva. Pričakujem, da bodo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in drugi visoki funkcionarji, ki so izrazili zaskrbljenost zaradi obstoja oborožene skupine v Mariboru, z enako vnemo obsodil tudi dejanja na drugem skrajno levem robu političnega spektra.

Pričakujem, da se stranka Levica ogradi od izjav svojih predstavnikov, saj politična stranka, ki javno deluje proti ustavi RS, v Sloveniji ne more obstajati. V kolikor se to ne bo zgodilo predlagam organom, da ukrepajo v skladu z njihovimi pristojnostmi.

v. d. predsednika Slovenske ljudske stranke in podjetnik, Primož Jelševar

Zadnje novice

Sorodne vsebine