11.5 C
Ljubljana
nedelja, 29 maja, 2022

Jaša jenull je s požigom pred Državnim zborom grozil z državnim udarom: Na potezi so organi pregona, drugače se naši svobodi in demokraciji slabo piše!

Piše: dr. Janez Suša

Kaj je torej vsebina Jenullove grožnje? Vsebina Jenullove grožnje je požig stolov. Katerih stolov? Poslanskih stolov. Jaša Jenull je torej na trgu pred slovenskim parlamentom grozil poslancem, ki sedijo na poslanskih stolih, da bodo požgali njihove stole, ki bodo izginili v ognju. To je grožnja s komunističnim državnim udarom.

Na video posnetku zažiganja kartonastih stolov na trgu pred slovenskim parlamentom se vidi žensko v rdečem plašču, ki je najprej temeljito polila vse kartonaste stole z vnetljivo tekočino v rdeči plastenki. Nato je vzela vžigalnik in prižgala ogenj. Prišla je še ena druga ženska v sivem plašču, ki je tudi z vžigalnikom prižgala ogenj. Ogenj se je takoj močno razplamtel, nastal je velik požar, v katerem je zgorela velika skladovnica kartonastih stolov.

V Sloveniji je sicer kurjenje na prostem in na javnih površinah prepovedano. Celo na privatnem travniku, če želiš skuriti nekaj suhih vej, moraš predhodno obvestiti gasilce in dobiti njihovo dovoljenje. Kartona in papirja pa sploh ni dovoljeno kuriti na prostem.

Prenehajmo se slepiti: Opravka imamo s totalitarci
Množica ljudi je glasno navdušeno vzklikala, ko se je glavni govornik Jaša Jenull med gorenjem kartonastih stolov, na ves glas drl: “To je grožnja, to je grožnja!” Nato pa: “Ki pomeni, da bodo prej ali slej njihovi stolčki izginili, kot so izginili danes ti iz kartona!” Kaj je torej vsebina Jenullove grožnje? Vsebina Jenullove grožnje je požig stolov. Katerih stolov? Poslanskih stolov. Jaša Jenull je torej na trgu pred slovenskim parlamentom grozil poslancem, ki sedijo na poslanskih stolih, da bodo požgali njihove stole, ki bodo izginili v ognju. To je grožnja s komunističnim državnim udarom. Poslanskih stolov ni mogoče preprosto kar prinesti iz stavbe parlamenta na trg in jih požgati. Da se poslanke stole dejansko požge, je treba požgati cel parlament.

Petkovi protesti so vse bolj podobni nacističnim iz leta 1933. S tem se vse bolj potrjuje rek, da se bodo fašisti prihodnosti imenovali antifašisti. (Foto: STA, Wikipedia)

Ali nameravajo Jaša Jenull in njegovi privrženci požgati slovenski parlament in uvesti komunistično diktaturo? Tako, kot so leta 1933 nacisti požgali nemški parlament – Reichstag, odpravili demokracijo in Weimarsko republiko ter uvedli nacistično diktaturo? Grožnje s smrtjo, požiganje, kolesarsko hujskanje, so bile metode Hitlerjevih nacističnih prevratnikov. Prenehajmo se slepiti, sedaj imamo v Sloveniji opravka z nacisti primerljivimi komunističnimi barabami. Odkrito grozijo in uporabljajo nacistične metode mazaški akcij, propagande, ustrahovanja in požiganja.

Policija, ki je bila pri požigu prisotna, ni aretirala, ne teh dveh žensk, ki sta požigali, niti Jaše Jenulla, ki je odkrito in glasno grozil. To je velika napaka policije. S tem se ni šaliti. Vendar ni prepozno. Na potezi je policija in tožilstvo, da opravi z nevarno mladino, sicer se svobodi in demokraciji mlade republike Slovenije slabo piše. Jaša Jenull, obe ženski, ki sta z vžigalniki zanetili požar in ostali sostorilci, ki so pri pripravi požiga stolov pomagali, sodijo v zapor. Po propadlem nacističnem puču v Münchnu leta 1923, so nemške oblasti Hitlerja in njegove pajdaše obsodile in zaprle. Če bi Hitler in nacisti ostali v zaporu vsaj 10 let, nebi leta 1933 požgali nemškega parlamenta, če pa vsaj 20 let, nebi bilo 2. svetovne vojne.

Sorodne vsebine