5.6 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Janševa vlada državniško ponudila roko sodelovanja opozicijskim strankam – takšne ponudbe, ko so bili v opoziciji, niso nikoli prejeli s strani levih vlad!

Večinski del slovenske opozicije ni pristalo na ponujeno roko sodelovanja z vlado, da bi s skupnimi močmi pomagali do boljše Slovenije. “Ponudili smo roko sodelovanja. Ko je bila stranka SDS v opoziciji, takšne velikodušne ponudbe od vladajočih ni nikoli dobila. Lahko pričakujemo, da boste mainstream mediji to vsaj omenili, ko bodo naslednjič v strankah LMŠ, SD in Levica jadikovali, kako da jih Vlada Republike Slovenije ne upošteva?,” se je odzval predsednik vlade Janez Janša ob zavrnitvi ponujene ponudbe vlade in na raznorazne medijske interpretacije. Mediji namreč ne omenjajo, da dosedanje leve vlade podobnih ponudb za sodelovanje z opozicijo, niso nikoli predlagale. Naj se torej ve, kdo sodelovanje ponuja in kdo vseskozi zavrača …

 

Premier Janez Janša se je na Twitterju še vprašal, ali lahko od osrednjih medijev pričakujejo, da bodo to vsaj omenili, ko bodo naslednjič v LMŠ, SD in Levici “jadikovali, kako da jih vlada ne upošteva”. S tem se je odzval na poročanje medijev o torkovem sporočilu SAB, da tudi oni ne bodo podpisali ponujenega sporazuma o sodelovanju z vlado. Stranke LMŠ, SD in Levica pa so sodelovanje z vlado zavrnile takoj po prejeti ponudbi koalicije. Med argumenti so navajale predvsem Janševa ravnanja, so poročali na STA.

Da je koalicija strankam opozicije poslala vabilo za sodelovanje pri sprejemanju pomembnih odločitev za prihodnost Slovenije, je Janša pojasnil na TV Slovenija minuli teden v četrtek. Dejal je, da gre za neke vrste obnovitev oz. vzpostavitev sodelovanja med vlado in opozicijo, podobno Partnerstvu za razvoj iz mandata 2004-2008. Pripravljenost za podpis sporazuma je napovedala opozicijska SNS Zmaga Jelinčiča.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine