21.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Janša tudi uradno na predsednika Knovs Tonina naslovil zahtevo za umik stopnje tajnosti z magnetograma!

Glede na vse obtožbe in laži izrečene v zvezi z dogajanjem na 6. nujni seji KNOVS, je predsednik SDS Janeza Janše danes na predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Mateja Tonina naslovil zahtevo za umik stopnje tajnosti dela magnetograma z njegovim celotnim nastopom s 6. nujne seje Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, z dne 15.10.2019, pri točki 3. Zapisnik o izvedenem nadzoru Pooblaščene skupine KNOVS na sedežu Slovenske obveščevalno-varnostne agencije z dne 1.10.2019 označen s stopnjo tajnosti interno. “Prihaja trenutek resnice,” je Janša zapisal Twitterju.

V preteklem tednu, natančneje 15.10.2019 je potekala 6. nujna seja komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, na kateri so poslanke in poslanci za zaprtimi vrati med drugim obravnavali zapisnik o izvedenem nadzoru Pooblaščene skupine KNOVS na sedežu Slovenske obveščevalno-varnostne agencije z dne 1. 10. 2019.

Po seji KNOVS je poslanka LMŠ Jerca Korče zapisala tvit, v katerem je navedla: “Grožnje o padanju glav bi morale biti uvrščene na temno stran zgodovine, pa vendar jih je slišati tudi v 2019, ko je želja po oblasti tako močna, da odpove razum in popustijo zavore.” Ob tem je navedla ključnik #JJ.

Vsega tega ne bi bilo, če ne bi Šarec blokiral nadzora nad Sovo
Kot je v nedavni oddaji Tarča opozoril tudi poslanec Zvone Černač je poslanka Korče po zaključeni točki v zvezi z zapisnikom nadzora za 10 minut zapustila prostore, kjer je seja potekala, kmalu po tistem pa se je na spletni strani Reporter pojavil zapis novinarja Igorja Kršinarja o tem, kako je Janez Janša na seji KNOVS vpil. Poslanec Černač je opozoril, da je v zvezi z dogajanjem na seji KNOVS bila zapisana in izrečena vrsta laži pri čemer pa so po njegovi oceni vsa dogajanja, ki smo jim bili priča na relaciji SOVA-KNOVS posledica tega, de je bilo parlamentarni komisiji 2. oktobra onemogočeno, da bi zaključila parlamentarni nadzor nad Sovo, ki ga je začela 1. oktobra.

“Vsega tega ne bi bilo, če premier Šarec ne bi blokiral nadzora nad Sovo. Ta nadzor bi bil opravljen in vseh teh zgodb in vseh teh težkih besed ne bi bilo,” je bil jasen Černač, ki je še dodal, da bi SOVA KNOVS morala izročiti vso potrebno dokumentacijo, ki se je nanašala na konkretni parlamentarni nadzor, česar pa vse do danes ni storila. “Kot kaže tudi iz zadnje objave Marjana Šarca na Facebooku je nadzor preprečil prav on kot premier. S tem pa je kršil ustavni red,” je bil jasen Černač, ki je dodal, da v delo parlamentarne komisije izvršna veja oblasti nikakor ne bi smela posegati.

Glede na vse obtožbe in laži izrečene v zvezi z dogajanjem na seji KNOVS je predsednik SDS Janeza Janše danes na predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Mateja Tonina naslovil zahtevo za umik stopnje tajnosti dela magnetograma z njegovim celotnim nastopom z 6. nujne seje Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, z dne 15.10.2019, pri točki 3. Zapisnik o izvedenem nadzoru Pooblaščene skupine KNOVS na sedežu Slovenske obveščevalno-varnostne agencije z dne 1.10.2019 (INTERNO) – obravnava na podlagi drugega odstavka 35. Člena Poslovnika o KNOVS. Predsednik SDS se obenem strinja, da se v magnetogramu počrni konkretni del navedbe o ravnanju SOVE v postopku obravnave arbitražnega sporazuma.

Rajko Golob/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine