12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Janša: Slovenskega človeka je treba postaviti na prvo mesto 

Predsednik SDS Janez Janša, ki je danes skupaj s soprogo Urško glasoval na predčasnih parlamentarnih volitvah v Šentilju pri Velenju, je izrazil upanje, da bo danes narejen prvi korak k temu, da bo Slovenija postala država, ki bo slovenskega človeka postavila na prvo mesto, predvsem pa njegovo varnost in blaginjo.

Janša je izrazil dvom, da bo volilni rezultat takšen, da bi lahko prinesel dovolj veliko stabilnost že v prvem koraku, bo pa to začetek tega koraka.

(Slika: Veronika Savnik)

Glede ocene letošnje predvolilne kampanje je Janša, ki bo dan preživel mirno in delovno, dejal, da bi se raje izognil tej oceni. Kljub temu pa je bilo po njegovem mnenju v kampanji preveč razprav o t. i. problemih, ki ljudi skrbijo, kot so zaposlitev, stanovanjski problem, višja pokojnina in plača, vendar na njih kandidati niso ponujali rešitev, ki bi razmere izboljšale.

Ocenil je tudi, da se bodo na predčasnih volitvah zagotovo zgodila nekatera presenečenja, predvsem v smislu večje drobitve slovenskega političnega prostora in prestrukturiranja na levem polu. “Najbrž bo treba nekaj časa počakati, da se vse te turbulence umirijo, preden bodo sploh možni resni pogovori o novi vladi,” je dejal prvak SDS in napovedal, da se bo stranka za naklonjenost volivcev borila do zadnje preštete glasovnice.

Na vprašanje, s kom bi oblikoval novo vlado, če bo SDS zmagala na volitvah, je Janša odgovoril, da z vsemi, ki so pripravljeni delati za dobro Slovenije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine