12.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Janković izgubil podporo svojih “uglednih” romarjev – za njem samo Magnifico!

V torek je kandidat za župana Ljubljane Zoran Janković vložil overjene podpise podpore, ob njem pa se je za razliko od preteklih let pojavila le še peščica izmed nekdanjih gorečih podpornikov. So ti tako globoko v sumljivih poslih z Jankovićem, da se bojijo za svojo denarnico, če bi se umaknili izpod žarometov, ki mu jih mainstream mediji z namenom promocije dnevno namenjajo?

Ravno v času, ko je zaradi gradenj in olepševanj Slovenska cesta spet popolnoma v razsulu, predmestja pa se dušijo v stoječem prometu, je ljubljanski župan Zoran Janković vložil overjene podpise za vnovično kandidaturo, tokrat že za četrti mandat. Ob vložitvi smo pogrešali njegov tradicionalni nasmešek, župan se je tokrat držal nekoliko mrko. Se boji protikandidatov? Kandidaturo so namreč že napovedali poslanec SDS in ljubljanski mestni svetnik dr. Anže Logar, ki ga bosta podprli tudi NSi in SLS, za SMC bo kandidiral ljubljanski mestni svetnik in nekdanji poslanec Dragan Matić, kandidat stranke Dobra država pa bo Smiljan Mekicar. Stranka Naprej Slovenija v boj za župansko mesto pošilja Mihaela Riharja, kandidat Zelenih Slovenije pa naj bi bil Mirko Brnič Jager.

Ravno pred nekaj tedni je prišla na dan novica, da bo skupaj s prijatelji, med katerimi je tudi Roman Jakič, nekdanji minister za obrambo, ponovno sedel na zatožno klop v zadevi Stožice. Pravosodni sistem je sicer doslej deloval njemu v prid, dokaz je zadeva farmacevtka, v kateri so kljub pridobljenim prisluhom, iz katerih naj bi bilo razvidno, da je mlado mamico brez službe in strehe nad glavo izsiljeval za spolne odnose v zameno za službo. Dokazi so bili izločeni in Janković je še vedno ne samo na prostosti, pač pa tudi v svoji pisarni na magistratu. So pozabili tudi volivci?

 

Celoten članek je na voljo tu!

Zadnje novice

Sorodne vsebine