4.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Janez Janša: Stopili ste v SDS – ločili ste zrno od plevela

Na sedežu stranke SDS  je danes potekal sprejem novih članov in članic, ki so postali del stranke s tradicijo, izkušnjami in globokimi koreninami. Sprejem je bil še toliko bolj slavnejši, saj je stranka SDS pred kratkim praznovala svojo 30. obletnico.

 

V spomladanskem vzdušju se je na sedežu stranke odvil sprejem tistih, ki so se pridružili najmočnejši in najštevilčnejši stranki v Sloveniji, Slovenski demokratski stranki. V uvodu so nove članice in člani lahko prisluhnili mlademu nadobudnemu glasbeniku Nejcu Racu. Nejc je učenec priznane akademske glasbenica mag. Alenke Gotar.

Zbrane je pozdravila namestnica generalnega sekretarja Maja Tominc Žerak, ki je dejala: »Veseli me, da vas danes vidim v takšnem številu, predvsem v časih, ko se intenzivno pripravljamo na evropske volitve.« Dodala je, da je SDS tista, kjer se ljudje poleg formalnih druženj družijo tudi na neformalnih dogodkih, ki jih v zadnjem času ne manjka. Zaključila je z besedami, da je to stranka, v kateri »si prizadevamo, da bi ohranili Evropo kot jo poznamo, s takšnimi vrednotami, kot jih imamo, predvsem pa z našo, slovensko kulturo«. Spomnila je tudi na prihajajoče evropske volitve in ob tem poudarila, kako je pomembno, da se jih udeležimo v čim večjem številu.

Žan Mahnič, predsednik Slovenske demokratske mladine in poslanec v DZ RS je vsem na sprejemu zaželel prijetno dobrodošlico in dejal, da so vstopili v »stranko, ki ima najdaljšo demokratično tradicijo v Sloveniji in v stranko, ki je tudi po številu članov največja«. Predstavil je delo Slovenske demokratske mladine in poudaril, da v njej demokratično tradicijo ohranjajo tudi danes. Dotaknil se je prihajajočih evropskih volitev, ob tem je dejal, da so še kako pomembne, ne samo za vse prebivalce, ampak tudi za mlade Evropejce. »Verjamem, da bo SDS 26. maja, torej v roku enega leta, še tretjič zmagala na volitvah in občutila zmago.” Ob koncu je ponosno izpostavil, da ga veseli, da se je v zadnjem letu v SDS vpisalo tako veliko število mladih.

V nadaljevanju sta se nam predstavili še dve mladi in odlični glasbenici, Nastja Rudolf in Manca Tominšek.

Sledil je nagovor predsednika Janeza Janše, ki je v svojem uvodu dejal, da se v Slovenski demokratski stranki združujejo za stvar in da to ni stranka kot vsaka druga.

“V SDS se od samega začetka združujemo zato, da naredimo razliko, da stvari spremenimo na bolje in ohranimo tisto, kar je dobro.”

Spregovoril je o temeljnih vrednotah vsake družbe, o naravnih temeljih človeške civilizacije, ki je stara na tisoče let, in da so se skozi zgodovino oblikovale univerzalne vrednote. Poudaril je, da sta se na teh vrednotah zgradili sodobna Evropa in samostojna Slovenija, vendar se danes veliko naredi na tem, da bi se ti temelji zameglili.

“Jaz verjamem, da ste vi tisti, ki ste bili sposobni ločiti zrno od plevela, sicer se ne bi pridružili SDS. To, da smo mi nekoliko drugačna stranka, je najbolj jasno utemeljil že dr. Jože Pučnik.”

Spomnil je, da je bil dr. Jože Pučnik predhodnik na čelu stranke SDS in oče slovenske države, po katerem se danes tudi imenuje največje letališče v Sloveniji. Na kratko je predstavil njegovo težko pot in prizadevanje za domovino ter spomnil na Jančarjev stavek o dr. Pučniku, ko je dejal, da »njemu gre za stvar«. »Danes so stvari drugačne, ne pa toliko drugačne in kot smo si želeli pred 30 leti, ko se je orala ledina,« je dodal Janša. Predsednik je spregovoril tudi o prihajajočih evropskih volitvah in dejal, da bodo to praktično že tretje volitve v roku enega leta. Poudaril je, da je SDS zmagala v prvi tretjini na državnozborskih, v drugi tretjini na lokalnih in da upa, da bo tudi v tretji.

»Evropske volitve so tiste, ki narekujejo združevanje sil,« je pripomnil o volitvah. »Računamo na zmago in na rezultat, ki bo pomenil razliko in nadgradnjo, ki smo jo dosegli na lanskih parlamentarnih in lokalnih volitvah.« Ob koncu se je vsem članom zahvalil za obisk na sprejemu in za pridružitev stranki z močnimi koreninami. Dodal je, da »stranke, ki nimajo korenin, se jih da ‘napihniti’, vendar se jih težko obdrži pri življenju«. Slovenska demokratska stranka pa je tista, ki je starejša od enega mandata. »Vi in vsi ostali člani ste tisti, ki stranki dajete moč,« je končal predsednik na številčnem sprejemu.

Po razdelitvi članskih izkaznic je sledila pogostitev in prijetno druženje s predsednikom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine