11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Janez Janša: Resnica ima to prednost, da potrebuje manj energije, da se prebije, kot laž!

»Naš jezik še nikoli ni bil toliko ogrožen kot danes,« je v sklopu 23. poletnega tabora SDS in Gorniškega kluba dr. Henrik Tuma dejal Anton Jeglič, častni predsednik gorniškega kluba.

V Bovcu je danes pod okriljem SDS potekal simpozij raziskovalcev etnogeneze »Korenine slovenstva – Ozemlje Slovenije in Alp med eneolitikom in železno dobo«. Sodelovali so tudi raziskovalci evropskega staroselstva in slovenski gorniški klub Skala.

»Naš jezik še nikoli ni bil toliko ogrožen kot danes,« je dejal Anton Jeglič in dodal, da kdor malo gleda televizijo, kjer bi morali vedeti, kako se izraža slovensko, bo zaznal, da slovensko ne znajo več: ne uporabljajo dvojine, vse več je neslovenskih besed, uporabljajo se tujke.

»Še stroka pravi, da mora jezik naprej in v korak z globalizacijo. Ampak to je kriminal. Naša dediščina je, da moramo skrbeti za svoj jezik,« je povedal Jeglič, ki je vesel, da SDS razume to tematiko: »Ne samo razume, ampak je s srcem za Slovenijo.«

Janez Janša, predsednik SDS, je spomnil, da so že v 90. letih poskušali zatreti razprave o slovenstvu, češ da o tem ni kaj razpravljati in da gre za revizionizem. »To, da nekdo ne želi ali ne dovoli razprave, pomeni, da je tisto, kar je sam zapisal, na tresočih nogah,« de dejal Janez Janša in dodal:

»Resnica ima to prednost, da potrebuje manj energije, da se prebije, kot laž. Hvala vsem, ki raziskujete našo preteklost. Dela bo še veliko. Zato ne pustimo, da resnica leži nekje pod plastmi in da prevladuje dogma.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine