9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Janez Janša zaključil prvi krog pogovorov o morebitni novi vladi

Janez Janša (SDS) je s SMC, NSI in DeSUS začel pogovore o prevzemu oblasti. To je Janši z najhitrejšim odstopom v zgodovini države po volitvah omogočil Marjan Šarec (LMŠ). Odstop je udaril po koalicijskih partnerjih. SD Dejana Židana izgublja vse pomembne državne funkcije in velikanski vpliv, Židan sam bo ob položaj šefa državnega zbora. Ko bo Janša prevzel vlado, bodo opozicijska stranka in še to ne največja. Pred njimi bo LMŠ. Podobne “strahote” so pred drugimi zdaj vladnimi strankami. Alenka Bratušek (SAB), ki bo ob ministrsko službo, celo poslanka ne bo več. Ni bila izvoljena. Zdaj še vladajoči upajo, da bo Janši dogovarjanje spodletelo in bodo predčasne volitve. Tudi zaradi tega smo najbrž priča pravi inflaciji objav rezultatov javnega mnenja in poskusov interpretacij medijev, da bi vplivali na odločitev šefa SDS Janše in strank, s katerimi se pogovarja.

 

Dnevnik kar naravnost pritisnil

V bolj levih medijih sploh več ne skrivajo, da poskušajo vplivati na razplet dogajanja. Ugotoviti jim uspe celo, kaj mislijo volivci posameznih strank, ki so na volitvah tajno glasovali za to ali ono stranko leta 2018 in kakšno sodelovanje bodo nagradili. Nagrajeno bo, po mnenju levih medijev, sodelovanje na predčasnih volitvah, ki ga je ob odstopu Marjan Šarec razglasil s presenečeno SMC, Zdravka Počivalška:

Podobno zanimivo je ugotavljanje v medijih, da je ljudstvo vsesplošno za predčasne volitve. To je sicer predvsem posledica tega, ker so vse stranke povedale, da se nanje pripravljajo. A interpreti so tu našli izhod pred nevarnostjo izgube služb, dostopa do denarja in moči na oblasti

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine