2.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Janez Janša in Slovenska demokratska stranka pristala na 1. mestu med svetovnimi novicami na Wikipedii!

Janez Janša, prvak letošnjih državnozborskih volitev, in njegova Slovenska demokratska stranka sta najbolj zaželena “roba” na tem planetu! To potrjuje svetovni splet, Wikipedia, ki ju je uvrstila na top 1 novico!

 

Janez Janša zažiga! Iskalnik na svetovnem spletu Wikipedia ga je uvrstil na mesto top 1 novice, skupaj z njegovo stranko SDS, poleg pa obrazložil, zakaj je pristal na vrhu lestvice: “Slovenska demokratska stranka, ki jo vodi Janez Janša (na sliki), je zmagala na parlamentarnih volitvah.” Res je, da je Janševa stranka dobila največ sedežev, ni ostalo skrito niti svetovnemu spletu! Foto-dokaz objavljamo tukaj:

 

Vir: Wikipedia

Kot ste opazili, je Janeza Janšo na sam vrh uvrstila angleška stran spletnega iskalnika Wikipedia, medtem ko ga slovenska različica ignorira in preferira, da je bil 4. junija narodni dan na Tongi. Nič zato, tako ali tako ima angleška verzija večjo težo, saj po njej brska tako rekoč cel svet …

Urejevalci svetovne spletne strani Wikipedia pa so za Janezom Janšo – ob novici so objavili tudi njegovo fotografijo – uvrstili celo izbruh vulkana na Gvatemali in tudi to, da je italijanski premier postal Giuseppe Conte! Še več, za Janezom Janšo so uvrstili celo novico, da je Pedro Sanchez postal predsednik vlade v Španiji, ter ligo prvakov, ki se je zaključila z zmago Reala Madrida proti Liverpoolu v velikem finalu.

Res je, da je Slovenija majhna, a imamo vrhunskega državnika, ki pritegne vse svetovne poglede.

M. S./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine