16.5 C
Ljubljana
sobota, 30 septembra, 2023

Janez Janša: Imamo najboljši program in najboljše kandidate za Pomurje

V Lendavi je danes potekala volilna konvencija pomurskih kandidatk in kandidatov SDS za poslance in poslanke Državnega zbora. Na konvenciji so se tako predstavili Janez Magyar, Lenart Barat, Bojan Petrijan, Jožica Jakob in Alja Domjan. Podporo kandidatom sta izrekla tako predsednik SDS Janez Janša kot tudi predsednik madžarske vlade Viktor Orban.

Zbrano občinstvo je uvodoma pozdravil predsednik pomurske regijske koordinacije Karel Šoš, ki je v svojem pozdravnem nagovoru izrazil prepričanje, da bo Slovenska demokratska stranka na prihajajočih državnozborskih volitvah zmagala. Zbrane je nato pozdravil še predsednik občinskega odbora SDS Lendava Janez Somi, ki se je zahvalil visokim gostom na konvenciji, pozdravil pa je tudi prijatelje iz hrvaške sestrske stranke in madžarske sestrske stranke. »Zmagamo lahko s skupnimi močmi in SDS bo popeljala državo v boljšo prihodnost,« je povedal omenjeni.

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša je v svojem nagovoru uvodoma izrazil veselje, da lahko tako visoke goste, kot je predsednik madžarske vlade Viktor Orban in njegova celotna delegacija, pozdravi v koščku Slovenije, kjer je doma sožitje. Viktorju Orbanu je ob tem čestital k včerajšnji prisegi za predsednika madžarske vlade po veličastni zmagi Fidesza na Madžarskem. » V težkem, a demokratičnem boju, ste s to veličastno zmago dokazali, da so vrednote, za katere se je Madžarska borila tudi širše v Evropi, na ključnih strateških bitkah, pomembne ne le za Madžarsko, ampak celotno civilizacijo. Dokazali ste, ne le da, da ste imeli prav, ampak ste v tem boju tudi prevladali, in to je pomembno za vse nas in tudi za našo prihodnost,« je povedal Janša. Ob tem je menil, da je zavarovanje zunanjih evropskih meja v tem trenutku ena od prioritet. »Žal pred tremi ali štirimi leti v Evropi ni bilo veliko držav, ki bi se tega zavedale. Schengenska meja je padla, vi pa ste bili tisti zgled, ki je omogočil, da se je potem ta meja vzpostavila nazaj,« je poudaril Janša. Ob tem je še izrazil mnenje, da mora vsaka skupnost, če hoče imeti blaginjo, biti sposobna zavarovati lastno ozemlje in meje.
»Želim pa izraziti tudi zahvalo za vse, kar je madžarska vlada s pomočjo madžarske narodne skupnosti naredila v Prekmurju in v celotni regiji, še posebej v zadnjem obdobju. To je še posebej pomembno, ker je ta del Slovenija podpovprečno razvit in je bil tudi dolgo časa zanemarjen in pozabljen od sedanjih oblasti v Sloveniji,« je dejal predsednik SDS.

»V Sloveniji smo še dobre tri tedne do odločilnih volitev. Gre za čas, ko se bo ljudstvo ponovno odločalo in delilo karte in upamo, da bo ta čas minil v demokratičnem in poštenem predvolilnem političnem boju, brez vmešavanja globoke države, kar je bila žal v Sloveniji večkrat praksa,« je svoj govor nadaljeval Janša, ki je poudaril, da ima SDS za prihodnji mandat pripravljen program za prihodnost: za večjo blaginjo Slovenije, za več sožitja vseh, ki v tej državi živimo,  program za pravo, razvoj in program, ki bo v Sloveniji v prihodnje obdržal doma mlade generacije, da jim ne bo treba s trebuhom za kruhom v tujino.

Za uresničitev tega programa je SDS ponudila svoje najboljše kandidate, kar velja tudi za kandidate, ki kandidirajo v 8 volilni enoti. 

»Danes smo, kjerkoli smo bili, naleteli na tisto, kar je v volilni kampanji pomembnejše od vsake ankete, to je na razpoloženje, ki kaže na spremembe, na pripravljenost ljudi, da se volitev udeležijo in da glasujejo za potrebno spremembo. Ta potrebna sprememba pa se nahaja v programu SDS,« je povedal predsednik stranke in se ob tem tudi zahvalil vsem, ki so sprejeli izziv in kandidirajo.  

Nazadnje je še poudaril, da je ena od osrednjih točk našega programa decentralizacija Slovenije in vzpostavljanje takšnega okolja v državi, kjer se denar ne bo prelival le v centralo in bodo tisti, ki so dalj od Ljubljane bolj pozabljeni. »Vzpostavili se bodo pogoji, da bo imel vsak mlad človek, ki se rodi kjerkoli v Sloveniji, vsaj približno enake pogoje za uspeh in srečo v življenju in da to ne bo odvisno zgolj do tega, kje in v kakšni družini se rodiš, in da ne bo pomembno, ali se rodiš v Ljubljani, v Brkinih, na Goričkem, v Suhi krajini, kjer se je treba za dostojno življenje še boriti,« je dejal Janša. Ob tem je še spomnil, da je prva vlada Janeza Janše svoj prvi obisk na terenu opravila prav v Prekmurju. »Sem smo prišli praktično vsako leto in na terenu samem reševali težave,« je spomnil. Dodal je tudi, da je vlada v obdobju 2004-2008 ustrezno pozornost posvečala tudi madžarski narodni skupnosti. »To politiko bomo nadaljevali tudi v prihodnjem mandatu, ki bo zagotovo naš, kajti na volitvah 3. junija nameravamo zmagati,« je še dejal Janša.

Svoj nagovor je predsednik SDS zaključil z mislijo, da so pred nami odločilni tedni, ki jih bomo izkoristili v dobro Slovenije. »Bog živi Slovenijo in Bog živi prijateljstvo med slovenskim in madžarskim narodom,« je zaključil Janez Janša.
Nadalje pa so se s kratkim nagovorom predstavili tudi kandidati za poslance in poslanke. Kandidat za poslanca Lenart Barat je dejal, da smo pogumni in srčni in da zato vztrajajmo za Slovenijo ter vse pozval na volitve. Kandidat za poslanca Bojan Petrijan je predsedniku madžarske vlade Viktorju Orbanu čestital za odlično opravljeno delo doma, pokončno držo v svetu, predsedniku Janezu Janši pa se je zahvalil, ker se skupaj s kandidati in kandidatkami bori skupaj za boljšo Slovenijo. »Vodite neusmiljen boj za še eno pomlad, verjemite, da smo se dotaknili mnogih in pomoči potrebnih src, za novo upanje. Slovenijo zato naredimo takšno, kot si jo zaslužimo, izbojujmo bitko na voliščih, za Slovenjo v srcu,« je še povedal Petrijan. 

Kandidatka Jožica Jakob je prisotne pozvala naj 3. junija oddajo svoj glas za SDS, ker bo to glas za lepšo prihodnost, kandidatka Alja Domjan pa je dejala, da ne želi več gledati stran, temveč soustvarjati ter oblikovati ključne rešitve za blaginjo te države. Kandidat Janez Magyar  je v svojem nagovoru izpostavil program Slovenske demokratske stranke za posamezna področja, pri čemer je predvsem izpostavil zdravstvo ter povedal,  da bomo prekinili korupcijo in izboljšali položaj upokojencev  ter pomagali ljudem, ki so v težavah. »Naredili bomo vse, da dosežemo bolj razvito državo,« je še dejal, ter povabil vse volivce in volivke na volitve. 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine