12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

J.P. Damijan se je ponovno spravil nad ustavno ureditev Slovenije, novinarja pa označil za teslo in manipulatorja!

Ekonomist, ki ga skrajna Levica pred časom ni uspela spraviti na vrh Banke Slovenije in tako še vedno “razdaja” svoje znanje študentom na ljubljanski ekonomski fakulteti, se je ponovno spravil nad ustavno ureditev Slovenije. Tokrat je pri tem novinarja Dela Lipnika označil za teslo in manipulatorja, v nadaljevanju odziva pa skušal zagovarjati monopol države v šolstvu in nasprotovanje nevladnim šolam. Pred časom ga je že zmotilo ustavno fiskalno pravilo, ki vlado omejuje pri brezglavem zapravljanju, njegov blog pa mu pomaga z vsebino polniti zloglasni zapornik Kordež!

 

Zloglasni ekonomist Jože P. Damijan je ponovno presegel vse meje s svojim zapisom na družbenem omrežju Twitter, kjer se je odzval na članek iz sobotne izdaje časopisa Delo, v katerem je Karel Lipnik pisal glede uresničevanja odločbe ustavnega sodišča. Lipnikov članek z naslovom Koliko so vredne ustavne pravice šolajočega se otroka je komentiral takole: “Kakšno teslo / manipulator moraš biti, da zastaviš takšno izmišljeno dilemo? Osnovni princip je: država financira javno šolstvo, če kdo hoče otroke poslati v zasebno šolo, naj za to plača. Če kdo ustanavlja zasebno šolo, nima pravice od države zahtevati, da mu financira program.”

Novinarja Dela označil za teslo in manipulatorja …

Da ne gre za resnega ekonomista, pač pa psevdoekonomista, čigar izjave nimajo podlage v znanosti, in da za svoja stališča ni sposoben ponuditi argumentov, je napovedal že s tem, ko je avtorja žaljivo označil kar za teslo in za manipulatorja. Nadaljuje s totalitarnim bentenjem v slogu, “če vam v državi kaj ni všeč, se izselite”. Meni namreč, da država, ki financira državne šole, ni dolžna staršem za denar, ki ga v proračun vplačajo kot davkoplačevalci, ponuditi možnosti, da javno veljavni program obiskujejo na nevladnih šolah. Po njegovem mnenju bi v primeru takšne želje morali starši, ki so z davki že plačali izvajanje javno veljavnega osnovnošolskega programa, to plačati še enkrat zasebnemu izvajalcu iz lastnega žepa. V nadaljevanju pravilno ugotovi, da ustanovitelj zasebne šole sam po sebi nima pravice zahtevati sredstev od države, a zgreši bistvo. Gre namreč za pravice otrok in njihovih staršev.

Foto: posnetek zaslona

Damijan je sam po sebi dokaz, kako nevarno lahko postane prisilno državno šolstvo

Ko starši, razen elite, ki jo v Sloveniji v veliki meri sestavljajo režimski privilegiranci, nimajo možnosti izbire, kje bodo izobraževali otroke, in ob dejstvu, da je osnovnošolsko izobraževanje obvezno, pridemo v stanje, ko “javno” šolstvo efektivno postane prisilno državno šolstvo. To postane priročno orodje režima za ideološko indoktrinacijo otrok, v prihodnosti pa utegne postati tudi prostor za ovajanje staršev in sošolcev, ki ne bi bili zvesti režimu. In prav Damijan je sam po sebi dokaz za to, kako nevarno je prisilno državno šolstvo. Gre za skrajno levičarsko usmerjenega aktivista, ki je zaposlen na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer študente poučuje, seveda, na račun davkoplačevalcev. Kot je slišati, so študenti nad njegovim delom zgroženi, a na fakulteti študirajo prostovoljno. Le predstavljamo si lahko, kakšne učitelje lahko država prisili poslušati mnogo mlajše učence v osnovnih šolah.

Jože P. Damijan (Foto: Facebook)

Damijan tokrat ni prvič izrazil nasprotovanja ustavni ureditvi

Ni sicer prvič, da se Damijan ne strinja z ustavno ureditvijo Slovenije. Malo po neuspelem naskoku na funkcijo guvernerja Banke Slovenije je na svojem blogu ponovno izrazil svojo pripadnost nadkoalicijski skrajni Levici, in sicer s svojim daljšim zapisom na blogu, v katerem je pojasnjeval, zakaj naj ne bi bilo pravne osnove za ustavno presojo rebalansa proračuna, ki jo je takrat napovedal predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, prav tako pa naj bi bila po njegovem mnenju gnila ekonomska osnova. Fiskalni svet je takrat ocenil, da predvideni izdatki presegajo dovoljene izdatke v okviru ustavnega fiskalnega pravila za okrog 270 milijonov evrov. Tako kot levica ni spoštovala ustavnih odločb, tudi ni pričakovati, da bodo spoštovali zlato fiskalno pravilo, ki omejuje oblast, da se ta ne bi preveč zadolževala na račun davkoplačevalcev. Pravnik dr. Matej Avbelj je bil takrat oster, dejal je, da obstajajo prepričljivi argumenti, da rebalans proračuna, kot je bil sprejet, ni v skladu z ustavo, in dodal: “Če bi ustavno sodišče ugotovilo neskladnost, bi moral biti to v vsaki resni državi prvovrsten škandal. Škandal bi bil v urejeni pravni državi že to, da vlada ravna v nasprotju z zakonom.” V primeru ugotovljene neustavnosti bi bila po Avbljevih besedah podana tudi podlaga za ustavno obtožbo, šlo pa bi tudi za prelomno točko, ko bi se pokazala verodostojnost države v odnosu do evropskih partneric.

Foto: Ognjišče

Analitik že pred časom JPD-ja opisal kot popolnoma neverodostojnega, na svojem blogu pa daje mesto tudi znanemu zaporniku

Pred več meseci smo za mnenje glede Damijana vprašali ekonomista in političnega analitika mag. Bernarda Brščiča, ki je bil jasen: “On je opomba pod črto, gre za karierista, ki menja mnenja hitreje kot moški srajce. Je popolnoma neverodostojen in njegovo morebitno imenovanje pojmujem striktno v kontekstu političnih kupčkanj med Levico in gospodom Šarcem. K sreči smo tako vpeti v evroobmočje in EU, da nek JPD ali množica JPD-jev ne more ogroziti tega mesta. Je pa simptomatično, da lahko takšni plačanci prosperirajo v času Marjana Šarca in so jim pripravljeni oprostiti tudi obrate za 180 stopinj, samo zato, da zadovoljijo interese te izrojene multikulti pedromarksistične levice.” Damijanu pa na spletnem blogu bralce pomaga poneumljati tudi zloglasni zapornik Bine Kordež, sicer ustanovni član Foruma 21 Milana Kučana, krovne organizacije globoke države. Kot eden redkih članov te organizacije se je Kordež znašel v zaporu po goljufijah, povezanih s svojim neuspelim menedžerskim prevzemom Merkurja. Damijanovo sodelovanje s Kordežem se Brščiču ni zdelo presenetljivo: “Gre za samo enega izmed simptomov tega, da je v svojih zrelih letih postal Jože Mencinger št. 2 kleptokratske kamarile Foruma 21, ki je okradla slovensko državo.”

Bernard Brščič

Slovenska javnost nad tokratnim Damijanovim izpadom zgrožena

Kot omenjeno, sporočilo na Twitterju ni ostalo spregledano. V nadaljevanju smo za vas zbrali nekaj zanimivih odzivov. V komentarjih so nekateri spomnili tudi na njegovo posojilo v švicarskih frankih. Najem takšnih posojil, zaradi katerih so nekateri terjali celo pomoč od države, se je sicer pripisoval finančno manj pismenim prebivalcem, a Damijan ima na EF naziv rednega profesorja!

Ves civiliziran svet pozna javno financiranje javno veljavnih programov zasebnih šol.
Daleč je še civilizacija. https://t.co/lRA7MjPmpm

— Marjetica (@MarjeticaM) July 13, 2019

Kakšno teslo moraš biti, da ne razumeš, da ima vsak pravico šolati otroka tam, kjer je prepričan, da bo otrok imel bolj kvalitetno šolanje za isto ceno.
Kakšno teslo pa moraš šele biti, da daš otroka v šolo, kjer otrokom natikajo na glavo kapice z rdečo zvezdo.

— Miran Lipovec (@miran_lipovec) July 14, 2019

Ne tako globoko z njim, več kot debata o calcio balilla se ne splača spuščat.

— Denis Marc (@DMShinratensei) July 14, 2019

https://twitter.com/brez_soferja/status/1150301055353315328

Res mora biti človek veliko teslo, manipulator in izsiljevalec, da od države terja, da rešuje njegov kredit v CHF. Povrh je pa še ekonomski profesor …?
Če država podeli koncesijo za javno veljavni osnovnošolski program, ki je obvezen, ga mora v celoti plačati.. !

— TStern (@tone_stern) July 14, 2019

Rok Krajnc

Zadnje novice

Sorodne vsebine