11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Izteka se kampanja pred nedeljskimi volitvami

Volilna kampanja pred nedeljskimi državnozborskimi volitvami se izteka, politične stranke in kandidati imajo le še danes čas za prepričevanje volivcev, naj glas oddajo prav njim. Opolnoči pa bo začel veljati molk in bo vsakršno nagovarjanje volivcev prepovedano.

Zadnji dan volilne kampanje, ki se je začela 4. maja, se bodo po vsej državi predstavljali kandidati političnih strank in se družili z volivci. Danes bodo tudi objavljene še zadnje javnomnenjske raziskave oziroma volilne napovedi, ki bodo pokazale razpoloženje volivcev.

Zadnjo priložnost za prepričevanje volivcev bodo stranke imele še na današnjih soočenjih: Radio Slovenija bo na soočenju gostil predsednike vseh strank, POP TV pa bo pripravil sklepno televizijsko soočenje.

Kampanja se bo uradno zaključila opolnoči, ko bo nastopil volilni molk. Tega bo treba spoštovati do nedelje do 19. ure, ko se bodo zaprla volišča po državi. V tem času je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala k takšnemu ali drugačnemu glasovanju.

Na ministrstvu za notranje zadeve bo v času volilnega molka delovala dežurna služba, kamor bodo lahko državljani sporočali podatke o domnevnih kršitvah. Od polnoči dalje pa do 7. ure zjutraj ter od sobote od 19. ure do nedelje do 7. ure zjutraj lahko državljani morebitne kršitve sporočajo na telefonsko številko 080 12 00. Preko dneva, torej v soboto in nedeljo od 7. do 19. ure, pa bo kršitve volilnega molka mogoče sporočati na telefonsko številko 080 21 13.

Zadnje novice

Sorodne vsebine