17.1 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Izrojena Mladina vulgarno napadla slovensko narodnozabavno oddajo in jo izrabila za napad na katoličane

Pri Mladini jim te dni gre v nos oddaja s slovensko narodnozabavno glasbo, imenovana “Slovenski pozdrav”, ki je na RTV Slovenija na sporedu ob petkih ob 20. uri zvečer. Kolumnistka pod psevdonimom Stanka Prodnik je oddajo izrabila za napad na katoličane, Slovence in gledalce omenjene oddaje.

 

“Podzavest slovenskega katoliškega fundamentalista je temačno močvirje, po katerem se zvijajo trume golih, poltenih teles, vrženih v podzemlje zaradi greha pohote,” je zapisala avtorica Mladininega članka “Pozdrav zdravi pameti”, s psevdonimom Stanka Prodnik.

Za svoj napad na vernike je Prodnikova uporabila kar narodnozabavno oddajo Slovenski pozdrav na RTV Slovenija. Mladinina anonimna kolumnistka se sprašuje, “kako to, da je ravno na TV Slovenija v elitnem terminu na sporedu najbolj vulgarna oddaja sploh”?

Oddaja, ki slavi slovenstvo, “problematična”

Prodnikova ima težave z oddajo, ki je med Slovenci očitno priljubljena. Kot predstavnici levoliberalne sfere salonske levice ji gre to hudo v nos.

Sama bi najbrž raje od neke oddaje, ki slavi slovenstvo v takšni ali drugačni obliki, gledala negledljive umetniške filme, v katerih se Robert Pattinson onegavi z morskimi stvori in Willem Dafoe razkazuje svoje golo telo. Kakršnakoli podobnost s filmom “Svetilnik”, ki so ga te dni prikazovali na 30. Liffu, je zgolj naključje.

Morebiti pa je babica Mara, ki gostuje v oddaji “Slovenski pozdrav”, rekla kako stvar, ki je Prodnikovo še posebej razjarila.

Ko gre Mladini na živce “krščanska baba” Moravška Mara
Z

akaj bi namreč drugače zapisala, da “nihče ne pooseblja opisanih (katoliških) frustracij bolje kot njena osrednja maskota Moravška Mara, samooklicana ‘krščanska baba’ in članica NSi, sicer pa pehtovski arhetip osamljene in zagrenjene blokovske sosede”. Za ta zadnji del se zdi, da gre bolj za projekcijo Prodnikove.

Omenjeni oddaji poleg njene odkrite naklonjenosti slovenstvu, tradiciji in veri zameri vulgarnost. Moravški Mari pa očita celo, da poziva k molitvi očenaša. “Vse najslabše, kar promovira oddaja – pijančevanje v gostilni, govoričenje o seksu in pohanih piškah, nadvlado moških nad ženskami, slavljenje namišljene domovine -, naj bi bilo po besedah njenih udeležencev tako zelo slovensko,” zapiše Prodnikova.

“Dostojnost, skrb za jezik in vzgajanje občinstev nacionalne televizije že dolgo ne brigajo več,” je prepričana Prodnikova, “važno je samo, da šprica”.

Besede Prodnikove bi še imele smisel in vsaj kanec teže, če ne bi šlo zgolj za prazno moraliziranje, ki ga zaključi s trditvijo, da so eksotika “očitno vsi ostali, ki smo osvobojeni krščanske obsedenosti s seksom – in pač seksamo”.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine