22.6 C
Ljubljana
sreda, 28 julija, 2021

Izredna seja DZ o dogovoru o migracijah prekinjena, podpredsednik DZ Jože Tanko zaradi žaljivega obnašanja iz dvorane dal odstraniti poslanca SMC Möderndorferja, vendar ga varnostne službe niso ubogale!

Izredna seja državnega zbora o dogovoru Združenih narodov o migracijah je za pol ure prekinjena, saj službe DZ poslanca SMC Janija Möderndorferja niso odvedle s seje, kot je to zahteval podpredsednik parlamenta Jože Tanko, ki je vodil sejo. To je zahteval, ker je po njegovem mnenju poslanec uporabljal zaničujoče izraze o drugih poslancih.

 

Möderndorfer, ki je napadal opozicijo glede dogovora, je dejal, da je predlagatelj seje Janez Janša govoril o tem, da ni osnove za odločanje. “Gospod Grims, gospod Princ teme in vsi ostali, res je, ni osnove, ker sploh ne vem, o čem odločamo tukaj,” je povedal Mödenrdorfer.

Tanko, ki je vodil sejo, je nato dejal, da je poslanec SMC tudi sam v postopkovnem predlogu pred tem zahteval, da se o nikomer ne govori zaničujoče, in ga prosil, da to upošteva. Möderndorfer je to zahteval zaradi po njegovem mnenju zaničujočih izjav poslanca SNS Zmaga Jelinčiča.

Tanko je napovedal, da bo Möderndorferju v nasprotnem primeru odvzel besedo. Zaničujoč je po Tankovem mnenju izraz Princ teme. Zahteval je tudi, da se Möderndorfer poslancu, ki ga je tako poimenoval, opraviči.

Ker ga poslanec SMC ni upošteval, mu je podpredsednik DZ izrekel dva opomina in mu nato odvzel besedo. Od služb DZ pa je zahteval, da ga odvedejo s seje. Sprva je sejo prekinil za pet minut, nato pa še za pet, ker tega niso storile. Nazadnje je sejo prekinil še za pol ure in sklical srečanje predsednikov poslanskih skupin.

Kdaj se bo seja nadaljevala, ni znano, je pa vse bolj jasno, da so poslanci DZ očitno v neenakopravnem položaju, saj za nekatere očitno ne veljajo določila poslovnika. Očitno je tudi varnostna služba v DZ zgolj poslušno orodje globoke države. So pa okoli 14.50 sporočili, da so sejo prekinili še za nadaljnje pol ure.

Kako je Möderndorfer zahteval cenzuro poslancev, ki so »žaljivi« do ilegalnih migrantov, si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine