6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Izredna novica: Milko Novič oproščen in rešen večletne sodne kalvarije!

Milko Novič je v ponovnem sojenju oproščen obtožb kaznivega dejanja umora nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika. S tem se je zanj končala večletna sodna kalvarija.

Po tem, ko je sodišče na prvi stopnji slovenskega kemika dr. Milka Noviča obsodilo na 25 let zapora in je vrhovno sodišče sodbo razveljavilo, primer pa vrnilo v ponovno odločanje, ga je sodišče oprostilo krivde umora nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika. Primer bi sicer v kratkem zastaral.

Decembra 2014 je na parkirišču pred restavracijo Via Bona pod streli umrl direktor kemijskega inštituta Janko Jamnik. V prvih informacijah po umoru so zaokrožile govorice, da je Jamnika ubila visoko usposobljena kriminalna združba. Le nekaj dni po umoru pa je ta teorija odpadla, kot glavnega osumljenca pa so prijeli Milka Noviča. Imel je idealno ozadje za pregon. Bil je nekdanji Jamnikov sodelavec, z inštituta je odšel zaradi krivdne odpovedi delovnega razmerja in ukvarjal se je s streljanjem.

Kot smo že pisali, je bil Novič idealna tarča kriminalnih skupin, ki so imele velike poslovne in finančne interese na kemijskem inštitutu ter stojijo za umorom Janka Jamnika.

Več sledi …

Zadnje novice

Sorodne vsebine